„КонтурГлобал Марица Изток 3“ се нарежда сред компаниите с най-дългосрочна

...
„КонтурГлобал Марица Изток 3“ се нарежда сред компаниите с най-дългосрочна
Коментари Харесай

ТЕЦ „Контур Глобал Марица Изток 3“ сред компаниите с най-устойчива КСО политика


„ КонтурГлобал Марица Изток 3 “ се подрежда измежду фирмите с най-дългосрочна и устойчива КСО политика съгласно годишното издание „ State of CSR in Bulgaria: Annual Review 2018 “, издадено от доктор Марина Стефанова, основател и ръководител на Управителния съвет на Българска асоциация на КСО експертите. В него е поместен в детайли проучване, в което вземат участие компании от 12 стопански бранша, като максимален % от тях има секторът на енергийните фирмите - близо 14%.

Под мотото „ Добра компания, положителни чиновници “ се организира корпоративната стратегия за дарения на „ КонтурГлобал Марица Изток 3 “. Тя стартира през 2014 година, като за целия интервал на програмата са събрани над 260 000 лева; единствено през 2018 чиновниците на „ КонтурГлобал Марица Изток 3 “ подаряват над 32 000 лв., които компанията удвоява. От началото на програмата до в този момент няма нито един чиновник, който да се отказал от присъединяване си.

Каузите, които програмата подкрепя, са избрани въз основата на изследване, направено измежду чиновниците на компанията:

Предотвратяване на насилието – поддръжка на съдружие „ Самаряни “ в Стара Загора и тяхната стратегия „ Детството не би трябвало да боли “.

Стипендии за деца, лишени от родителска грижа – програмата „ Готови за триумф “ на Фондация BCause, която поддържа студенти и възпитаници с отличен триумф.

Зелената Кауза – поддържа активността на „ Спасителен център за диви животни “, Стара Загора.

Подкрепа на деца, страдащи от нарушавания в развиването – поддръжка на действия на гражданското съдружие „ Алтернатива 55 “, която работи с деца с проблеми в развиването.

Предотвратяване на изоставянето на бебета – фондация „ За нашите деца “, която цели да обезпечава психическа и материална поддръжка на фамилии в риск да изоставят своето новородено.

„ КонтурГлобал Марица Изток 3 “ е притежател на три златни знака " Отговорна компания - виновни чиновници ", които се връчват от Фондация BCause. През 2016 година компанията взе присъединяване в Европейската седмица на донорството с поредност от вътрешнокорпоративни събития. През 2018 година „ КонтурГлобал Марица Изток 3 “ беше оповестена за победител в категорията „ Нефинансови дарения” на едни от най-престижните награди в региона на устойчивото развиване - премиите „ Най-голям корпоративен дарител” на Българския дарителски конгрес.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР