КонтурГлобал Марица Изток 3 е подготвена да гарантира стабилното и

...
КонтурГлобал Марица Изток 3 е подготвена да гарантира стабилното и
Коментари Харесай

КонтурГлобал Марица Изток 3 е готова за зимата

КонтурГлобал Марица Изток 3 е готова да подсигурява постоянното и безвредно произвеждане на електрическа енергия за всички консуматори, оповестиха от ТЕЦ-а.

Централата е основен фактор за обезпечаването на енергийната сигурност и самостоятелност на страната.

През зимата доста се усилва потреблението на електрическа енергия, което постанова производителите да работят с по-голяма натовареност на мощностите и при по-тежки условия. 

Топлоелектрическата централа КонтурГлобал Марица Изток 3 се има и ръководи от КонтурГлобал (73%) и Национална електрическа компания ЕАД (27%).  Тя е втората най-голяма електроцентрала на лигнитни въглища в България с четири енергоблока с обща конфигурирана мощ от 908 мегавата.

Годишно централата създава към 10% от електрическата енергия в страната.  
 
През последните 15 години компанията влага над 1,4 милиарда лв. за рационализация и рехабилитация на оборудванията.

КонтурГлобал Марица Изток 3 е първата топлоелектрическа централа на Балканите, която работи в цялостно сходство с най-високите европейски стандарти за сигурност на труда и запазване на околната среда. Отличните оперативни резултати и вниманието към здравословните и безвредни условия на труд способстваха за впечатляващия резултат от над 8,7 милиона работни часове без произшествия със загуба на работно време към края на август 2018 г. 
 
За последните дванадесет години компанията е внесла в държавния и локалния бюджет под формата на налози, мита и такси 687 милиона лв.. В компанията работят близо 500 души висококвалифициран личен състав. За същия интервал КонтурГлобал Марица Изток 3 е внесла обществени и здравни осигуровки на стойност 70 милиона лв..
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР