Концесията на летище София вече може да бъде дадена на

...
Концесията на летище София вече може да бъде дадена на
Коментари Харесай

Окончателно Соф кънект взема концесията на летище София

Концесията на летище София към този момент може да бъде дадена на определения преди към година консорциум " Соф кънект ". Водещ сътрудник в него е записаният в Париж фонд " Меридиам ", който взе участие в процедурата дружно с оператора на летището в Мюнхен - " Флугхафен Мюнхен ".

До момента договорът не можеше да бъде подписан, защото процедурата се обжалваше в началото пред Комисията за защита на конкуренцията (КЗК), а по-късно пред съда. Последната инстанция по разногласието – Върховният административен съд (ВАС), обаче удостовери решението на антимонополния орган, че няма нарушавания на конкуренцията при процедурата, извършена от Министерството на превоза. За това оповестиха от Върховен административен съд в петък.

Делото беше заведено по тъжби на трима от участниците в процедурата - консорциум " Витоша ", консорциум сред " Еърпортс Де Пари " Европейски Съюз.ЕЙ и " ТАВ Хавалиманларъ холдинг " А.Ш. “, както и участникът " Фрапорт България ".

Според известието от съда Комисия за защита на конкуренцията е осъществила дължимия надзор по правомерност и вярно не е разкрила нарушавания на конкуренцията при осъществяване на процедурата или несъответствия сред офертата на спечелилия участник и документите за възлагане на концесията.

Процедурата
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР