Концесията на Летище София“ ще внесе преки ползи от 2

...
Концесията на Летище София“ ще внесе преки ползи от 2
Коментари Харесай

Росен Желязков: Концесията на Летище София“ ще внесе преки ползи от 2 млрд. лева

„ Концесията на Летище „ София “ ще внесе директни изгоди от 2 милиарда лв. “. Това съобщи транспортният министър в предаването „ Лице в лице “ по bTV в коментар на обвиняванията от страна на Българска социалистическа партия, че държавното управление желае да отсрочи уговорките на концесионера на летището с 10 години.
„ Или не желаят да схванат, или не могат да схванат. Или не желаят държавното управление да направи една от най-хубавите капиталови реализации в страната “, разяснява Желязков. По думите му сега, в който тръгне концесията страната ни ще получи в началото заплащане на стойност 660 млн. лева с Данък добавена стойност, което ще влезе непосредствено в бюджета. Отделно има заделени 628 милиона за вложения в самото летище.
 За пръв път: Купуваме трен с евросредства За пръв път: Купуваме трен с евросредства
За първи път преносим състав за БДЖ ще бъде финансиран с европейски средства посредством Механизма за възобновяване и резистентност на Европейс...
„ Концесионерът би трябвало да заплаща 24 млн. евро или 32% от приходите на летището на година. Те оферират да отложим заплащанията за 10 години, не желаят пари от страната, не споделят да ги освободим, а да ги отложим “, безапелационен е Желязков. Транспортният министър разяснява, че изгодите от това отсрочване са доста по-големи. По този метод няма да се усилват летищните такси, самото летище ще развива в идващите пет години, което е от значително значение за възобновяване от последствията от коронавирусната пандемия.
Росен Желязков разяснява, че е извънредно време да се разбере, че не държавното управление провежда изборите, а ЦИК, РИК И СИК. „ Правителството – дали ще е постоянно или служебно – прави материално-техническата подготовка. Дава парите и до там “, споделя министърът. „ Самата организация не е по-различна от тази на всички избори, само че за първи път едно държавно управление ще прави изборите в края на мандата си “, сподели Желязков.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР