Концесията на летище „София“ е нагласена и има предварително избран

...
Концесията на летище „София“ е нагласена и има предварително избран
Коментари Харесай

Йончева: Концесията на столичното летище е нагласена

Концесията на летище „ София “ е нагласена и има авансово определен победител. Това сподели представителят на „ Българска социалистическа партия за България “ Елена Йончева, съобщи БГНЕС.

По време на брифинг от левицата подсетиха, че софийското летище е част от обектите, имащи значение за българската национална сигурност. В тази връзка от Българска социалистическа партия оповестиха, че съгласно тяхна информация се приготвя спечелването на концесията от прилежаща на България страна – Турция, българското летище да се трансформира в помощно, както и че се приготвят фрапантни съкращения на чиновниците.

„ Нещо повече - те са били заплашвани да мълчат, другояче ще бъдат уволнени още в този момент. Също по този начин имаме информация, че се приготвя и нарастване на цените за услуги на летището “, разяснява Йончева.

Заедно с настояването Народното събрание да приключи процедурата, от Българска социалистическа партия подхващат още една мярка – ще апелират във Върховния административен съд отхвърли на държавното управление да даде информация за изискванията на концесионирането. От левицата приготвят и законодателни промени, които забранят обектите от национално значение да бъдат отдавани на концесия.

„ Имаме ликвидация на обектите, които са част от националната сигурност и това е тревожно. Бих споделила и че е национално изменничество, само че това изисква по-задълбочен разбор “, приключи изявлението си Елена Йончева.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР