"Концесия" в България е мръсна дума. И за това си

...
"Концесия" в България е мръсна дума. И за това си
Коментари Харесай

Плажовете отиват... при който трябва

"Концесия " в България е мръсна дума. И за това си има добра причина. Нека вземем за образец плажните концесии за "Слънчев бряг-север ", "Несебър-юг ", "Свети Влас – болничното заведение " и "Росенец-север ", които държавното управление утвърди в сряда (14 март). Те просто отидоха "където и при който би трябвало ".

Всъщност вицепремиерът Валери Симеонов още преди месеци предизвести, че точно тези плажове ще бъдат дадени на ВИС, Маргините, Маджо, Движение за права и свободи. И фактически 15-годишните концесии за "Слънчев бряг-север ", "Несебър-юг ", "Свети Влас – болничното заведение " и "Росенец север " се печелят от компании, които имат индиректни връзки с посочените от Валери Симеонов лица и групи.

"Голдън сендс бийч " ООД е новият концесионер на плажа "Слънчев бряг - север ", благосъстоятелност на Вйеколсав Смрекар, за който се твърди, че през 90-те години на предишния век е взел участие в съдружничество с босове на СИК.

"Ауто Фактор " ЕООД е определена за наемател на плажа "Несебър - юг ". "Ауто Фактор " сега е еднолична благосъстоятелност на Кирил Георгиев Спасов. При основаването си сдружението е било благосъстоятелност на "Финанс фактор ", която се ръководи от Радостин Бързанов, прочут още като Радо Слънцето. Той е някогашен телохранител на починалия необут от някогашната силова формация ВИС Васил Илиев, а по-късно и на брат му Георги.

Свързваната с почетния водач на Движение за права и свободи Ахмед Доган "Хермес Солар " печели концесията на морски плаж "Росенец - север " за период от 15 години.Компанията "Хермес Солар " построи първокласно имение на Доган в Бургаския залив, което е добре охранявано и по този метод достъпът до плажа е неосъществим.

Важно е да напомним и за какво Валери Симеонов изригна и пусна своя "списък ". Вицепремиерът изрече недоволството си под заглавие "Пак ни извъртяха ", поради "вратичка " в Закона за концесиите, гласувана в преходните и заключителни разпореждания на различен закон, който няма нищо общо с него. И очевидно в полза на хората като Маджо, Слънцето и Маргините.

Е, след това, като те попитат къде почива лятото, по какъв начин да не отвърнеш: в "Мутроландия "!?
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР