Концесионерите на мола в центъра на Благоевград, от чиято фасада

...
Концесионерите на мола в центъра на Благоевград, от чиято фасада
Коментари Харесай

Концесионерите на мола в Благоевград искат експертна оценка на щетите

Концесионерите на мола в центъра на Благоевград, от чиято фасада нощес паднаха стотици ламаринени плоскости, ще изискат да бъде направена експертна оценка на изпълнените преди пет години строително-ремонтни и монтажни действия.
Вчера мощният вятър отнесе цялата източна стена от арт детайли и част от южната обшивка на постройката, във и към която по това време се намираха стотици хора. Пострадали няма.
Малко след 18 часа красивата и артистична опаковка на най-голямата комерсиална постройка била безусловно обрулена от вятъра. Цялата структура на фасадата е паднала, а звукът наподобявал гърмеж. За към час обстановката била овладяна.
Вътре по самата постройка няма провали, разясни в качеството си на ръководител на регионалния щаб за реакция при бедствия регионалният шеф Бисер Михайлов. Според регионалния шеф на пожарната работа Георги Пармаков, при евакуацията на хората от постройката и региона към нея са изпълнени всички условия. По думите му, все още на случая спешните изходи са били отворени.
И все още достъпът до постройката остава неразрешен. Спряно е електрозахранването.
Охраната на постройката ще продължи непрекъснато, а идващите дейности за нейното обезопасяване и възобновяване на вредите би трябвало да са на концесионера, акцентира регионалният шеф.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР