Концесионерът влезе в открит диалог с членовете на групата „Да

...
Концесионерът влезе в открит диалог с членовете на групата „Да
Коментари Харесай

Концесионерът на Силистар Кирил Йовнов: Без бетон и метал на плажа!

Концесионерът влезе в открит разговор с членовете на групата „ Да запазим Корал “, които без съображение написаха мнения от вида на: „ Очевидно концепцията на българския морски туризъм е да има доста места за пиянство, ястие и пясъка да се покрие с всякакви пластмасови произведения, с цел да не се напрашим инцидентно “, „ Нищо не е еко в тая страна “, „ Организирайте митинг, хора, това е най-красивото ни кътче в България! Да го запазим, не го давайте, апелирам ви!!! “ и мн. други

Това е провокирало концесионера персонално да се включи в мненията в групата.

„ Добър вечер, уважаеми дами и господа. Включвам се в тази обява точно като въпросния концесионер на плаж „ Силистар “ и задачата ми е да се опитам с този пост да ви обясня обстановката преди да се вършат прибързани изявления и изводи. Първо не съм нито мутра, нито престъпник, нито пък какъвто и да ме е нарекъл някой по нагоре! Няма право да ме назовава подобен, тъй като не ме познава. Живея и съм роден в град Царево, родата ми е от с. Синеморец, с. Бродилово и с. Българи – с една дума съм единствено по-кореняк странджанец от 99% от групата “. „ Имам молба към всички заинтригувани – не слагайте всички концесионери под един знаменател. Аз и моят екип в този случай сме малко по-различни, първо тъй като всички сме локални “, написа Кирил Йовнов.
 Кирил Йовнов
Кирил Йовнов – стопанинът на един от най-красивите плажове по южното ни Черноморие, предприе редица действия за облагородяване на региона, с които цели да трансформира това парченце от парадайса освен в красива, само че и безвредна за плажуване зона. За задачата са употребявани напълно естествени материали и не е излята нито капка бетон. Желязото също е спестено за сметка на съвременни конзолни констукции по немска технология.

Концесионерът явно приема съществено отговорността, която носи за стопанисване на неповторимата плажна линия.

Резултатите от свършената досега работа са видни от фрагментите, които Флагман.бг разгласява.

 Това е реновираният път до плажа. До преди месец бе съвсем невероятно до „ Силистар “ да се стигне с автомобил поради големите ями  Ивицата е почистена и са положени 400 метра дървени пътеки по целия плаж. Те са от естествено дърво и ще обезпечат комфортно прекосяване както на майки с дребни деца, по този начин и на хора в инвалидна количка. Вляво е линията преди почистването, а вдясно – фотография от през днешния ден

Видно е, че са положени големи старания зоната да се трансформира в отлична дестинация за плажуване, само че това не е всичко.

Помислено е и за сигурността на туристите и приемане на навременна помощ.

 Закупена е кола за спешна помощ и за първи път през последните 3 години на плаж „ Силистар “ ще има спасители и медицински личен състав от 1 юни  Изградени са избавителни постове не по обичайния метод – от желязо, а от напълно натурални материали  Мостът е конзолен, построен е по-немска техонология. Дълъг е15 метра, минава над реката без да се постановат бетонни фундаменти. Така плажът на „ Силистар “ става наличен за всички  С корабно въже са обградени дюните на плажа. Целта на начинанието е по този метод да се ограничи ходенето по тях и газенето върху предпазени типове растения като пясъчната лилия

По утвърдена скица от страната концесионерът има право да отвори четири заведения на плажа, само че той самичък разгласи, че няма да са толкоз.

„ Ще има два обекта, които няма да са в по този начин наречения Мутро-хай-лайф жанр, а ще бъдат стопанисвани от хора от региона и община Царево. Аз пребивавам и съм роден в град Царево. Роднините ми са от с. Синеморец, с.Бродилово и с. Българи. Ценя естествените благосъстояния на региона и подхващам всички тези дейности с готовност да запазя автеничния и натурален тип на това ужасно място “, съобщи Кирил Йовнов пред Флагман.бг.



По утвърдена скица от Министерството на туризма стопанисващият плажа има право да сложи чадъри и шезлонги на 50% от първа линия на линията. Тук постъпката на Кирил Йвнов също изненадва. Той е предпочел да сложи плажни уреди на 30% от зоната, като по този метод оставя повече от 380 метра свободна зона.

„ Това пространство също ще се чисти всекидневно, ще има спасители, дървени пътеки за прекосяване на фамилии с детски колички и инвалиди, както и кошове за отпадък “, безапелационен е концесионерът.

За да заостри вниманието на идващите към по-отговорно държание и съблюдаване на разпоредбите за сигурност при червен байрак, Йовнов ще сложи надпис обръщение на входа на „ Силистар “.

„ В момента премислям посланието. Искам да е нещо мощно, което да прави усещане и да се помни. Нещо като „ Вие сте песъчинка за морето, когато плувате в него, само че за вашите близки сте цялото море! Молим ви да се пазите “ . Ако се сещате за още по-подходящ зов, чакам предложенията ви на “.

През годините в залива се случиха поредност трагични произшествия, които можеха да бъдат с доста по-положителна развръзка, в случай че плажът се стопанисваше отговорно.

Миналото лято също бе показателно за това до какво може да докара неналичието на нужните уреди и личен състав на една толкоз посещавана от туристите дестинация.

 Тази паметната плоча е сложена на една от скалите в края на плажа. Тя е от 2008 година, когато четирима души се удавиха там

Припомняме, че предишното лято двама мъже се удавиха на този плаж. Тогава единствено с помощта на щастлива случайност, след намесата на смели очевидци, две дами бяха избавени. Още тогава от Министерството на туризма обясниха, че поради открити исторически находки в края на плажа са се забавили с избора на концесионер. Сегашният собственик на „ Силистар “ публично влиза във притежание на 4-ти септември 2020 година.
Източник: blife.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР