Концесионерът на летище София - СОФ Кънект, ще запази на

...
Концесионерът на летище София - СОФ Кънект, ще запази на
Коментари Харесай

Концесионерът ще запази таксите на летище София същите през 2022 г.

Концесионерът на летище София - " СОФ Кънект ", ще резервира на същите равнища таксите си и през 2022 година и по този начин те ще останат най-ниските в Източна Европа и едни от най-ниските в Европа, оповестиха от сдружението в сряда.

" В тези сложни времена за авиационния бранш, операторът на летище София търси най-хубавите благоприятни условия, които да предложи на самолетните компании, с цел да поддържат ниски оперативните си разноски ", разяснява Хесус Кабайеро, изпълнителен шеф на " СОФ Кънект " в известието. Компанията даже счита да вкара насърчителни отстъпки за сътрудниците си, с цел да може да се дават повече благоприятни условия на пътуващите, да се възвърне авиотрафикът и и ще се способства за икономическото развиване на района.

Всички самолетни компании, които през 2022 година доближат най-малко 70% от броя на полетите, осъществени през 2019 година, ще имат право на отстъпка от такса кацане. Най-високата отстъпка от 15% ще бъде за тези, които доближат или надвишават 90% от самолетния си трафик през 2019 година Другите тласъци, предлагани от " СОФ Кънект ", включват 99% по-малко от таксата за кацане за междуконтиненталните полети; отстъпка от таксите за паркиране за основани превозвачи; отстъпки от пътническите такси за трансферни пасажери и други.

Запазването на ниските такси и плануваните тласъци ще понижат приходите на концесионера и упованията са финансовият недостиг през 2022 година ще надвиши 32 млн. евро.

" Нашият акционер се съгласи да покрие прогнозния недостиг за 2022 година Надяваме се, че ще успеем да се споразумеем с самолетните компании и с Главна дирекция " Гражданска въздухоплавателна администрация " за механизъм, който да разреши на " СОФ Кънект " гладко да възвърне дълготрайно финансовия недостиг, с цел да се извърши планувания капиталов проект за летището. Това ще балансира резултата върху бъдещите летищни такси и няма да усили финансовата тежест за нашите клиенти ", съобщи Кабайеро.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР