Концесионерът на летище Бургас – Фрапорт“ – ще вземе участие

...
Концесионерът на летище Бургас – Фрапорт“ – ще вземе участие
Коментари Харесай

„Фрапорт“ ще участва във Фонда за развитие на Летище Бургас с 200 хил. лв.

Концесионерът на летище Бургас – „ Фрапорт “ – ще вземе присъединяване с 200 хиляди лева във Фонд за развиване на аеропорта. Идеята за него бе оповестена от кмета на Поморие Иван Алексиев, малко откакто стартира плануваният ремонт на пистата на летището и то затвори.

Хотелиери, туроператори и кметове на общини изрекоха терзания, че затварянето ще повлияе отрицателно на сектора.

Именно поради това след разискване с жители и градоначалници на курортите по Южното Черноморие бе разгласен Фондът за развиване на летището. Общините ще отделят средства от туристическия налог и с тях ще бъдат закупувани повече авиолинии.

Концесионерът удостоверява финансовата си и експертна поддръжка за основаването на сдружението с нестопанска цел, излиза наяве от прессъобщение до медиите след извършена среща на основния изпълнителен шеф на „ Фрапорт “ Франк Кванте с кметовете.

Планира се всички договаряния за такива полети с самолетните компании да се водят от общините, а „ Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт " АД ще подкрепя процеса. “

Решението за основаването на сдружението ще бъде взето от общинските препоръки на 13-те общини до края на месец март, а учредително заседание се възнамерява при започване на месец април.

Приветствам градивния продан, който имахме на срещата с кметовете. Със сигурност, ние поддържаме всички старания за увеличение на зимния трафик и развиване на свързаността на Южното Българско Черноморие “, споделя Кванте.

Припомняме, че с изключение на Фонда, регионалната администрация на Бургас заприказва и за основаването на напълно нова самолетна компания - Burgas Air – която да обслужва летището целогодишно.

Преди локалната власт да поеме нещата в собствен ръце стана ясно, че транспортното министерство възнамерява нарастване на летищните такси в Бургас и Варна. Целта е да се стабилизира концесионерът, който поради понижения трафик изпитва финансови усложнения.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР