Концесионерът на къмпинг Нестинарка край Царево ще бъде глобен с

...
Концесионерът на къмпинг Нестинарка край Царево ще бъде глобен с
Коментари Харесай

Глобяват консеционера на Нестинарка заради цените на чадърите

Концесионерът на къмпинг „ Нестинарка " край Царево ще бъде санкциониран с 5000 лв. поради несъблюдение на контракта за цените на чадърите и шезлонгите. Причината за глобата е несъответствието сред цените, оповестени на табелата на плажа и действителните цени, които клиентите заплащат.

Царево

Цена от по 36 стотинки за чадър и шезлонг и шалте за 5 лв. демонстрира осведомителната табела на плажа „ Нестинарка ". Според издадените касови бележки обаче, посетителите на плажа заплащат по 5 лв. за чадър и по 5 лв. за шезлонг.

Ирина - екскурзиант от Москва: Ние взимаме единствено чадър, останалото си го носим, чадърът е 5 лева Божидар Маладжиев: Някои дори не са обърнали и внимание на табелата. Сядат, заплащат колкото им кажат. "
След инспекцията специалистите от Министерството на туризма споделиха, че има фрапантно разминаване сред написаното на осведомителната табела и това, което в действителност се предлага на плажа.
Николай Вълчев - контрольор от Министерство на туризма: Което е нарушаване на договорните връзки и подлежат на директна глоба - наказателна клауза в размер на 5000 лева Това е % от концесионното заплащане. При наново нарушаване следва повреждане на концесионния контракт. Явор Шишков - контрольор от Министерство на туризма: Искам да направя един апел към феновете, да ги помоля да гледат цените на чадърите и шезлонгите преди да ги вземат за прилагане.
Тъй като концесионерът не е открит, писмото с санкциите и предизвестие за последващо нарушение ще бъде изпратено по пощата. От началото на сезона до момента Министерството на туризма е направило към 200 инспекции по цялото Черноморие.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР