Концертната зала ще бъде основно ремонтирана, но не по-рано от

...
Концертната зала ще бъде основно ремонтирана, но не по-рано от
Коментари Харесай

Менда Стоянова: Пловдив ще има Концертна зала, но не...

Концертната зала ще бъде главно ремонтирана, само че не по-рано от 2020 година Тази прогноза направи шефката на парламентарната комисия по финанси и бюджет Менда Стоянова на срещата, проведена през днешния ден от фондация " Дом за пловдивската Опера ".

Министерството на културата афишира до няколко дни социална поръчка за планиране на реконструкцията на ниското тяло на някогашния партиен дом на пл. " Централен " 1, предоставено на Операта. След като се изготви план, ще се разпореди осъществяването.

" За страдание времето няма да стигне, с цел да може Концертната зала да отвори вратите си за Европейска столица на културата ", означи Менда Стоянова и подсети, че в Пловдив има Античен спектакъл и Градския дом на културата " Борис Христов ", чиято сцена се употребява за спектакли.

Според Стоянова ремонтът и оборудването ще костват почти 12 млн. лв.. Средствата ще бъдат предоставени от страната.

Според регионалния шеф Здравко Димитров, който също пристигна на срещата, постройката на ДНА също би могла да се даде на Опера. На поканата на фондацията се отзова и депутатът от Българска социалистическа партия доцент доктор Георги Йорданов.

Концертната зала е затворена по предписание на Пожарната. Състоянието й е доста неприятно, от тавана и стените пада мазилка, има течове, всички съоръжения са окончателно изхабени.

Фондацията, в чийто директорски съвет вземат участие доктор Мариана Чолакова, Любозар Фратев, доцент Никола Добрев, арх. Илко Николов, към този момент две години се борят Пловдив да има Дом на Опера. /Марица.бг
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР