Концертната зала на Градската художествена галерия във Варна отново се

...
Концертната зала на Градската художествена галерия във Варна отново се
Коментари Харесай

Музиката на гениален арменски композитор развълнува стотици във Варна

 Концертната зала на Градската художествена изложба във Варна още веднъж се оказа тясна, с цел да побере искащите да се насладят на концерт на Общоарменски благотворителен съюз " Парекордзаган “. Звездите на вечерта бяха младите и извънредно надарени музиканти от Армения - Хасмик Харутюнян и Етери Хованисян. Хасмик е към този момент позната на варненската аудитория. През пролетта на 2019-та година имахме опцията да се възхитим на вокалния гений на оперната прима и да се уверим в това, че с право е наричана " славеят на Армения “.

Етери Хованисян е реализатор на канун. Уникалният струнен инструмент е един от водещите в ансамблите за обичайната арменска музика. Етери разчувства и придвижи публиката на концерта в безвремието на музикалната естетика на Гомидас.

В допълнение имахме удоволствието да чуем осъществяванията на варненския пианист Арис Кешишян и AGBU Chamber Orchestra Varna, с диригент маестро Левон Манукян.

Концертът бе част от Културния календар на Общоарменски благотворителен съюз " Парекордзаган “. Събитията проведени от съюза имат за цел основаване на фонд за подкрепяне на младежи, в областта на образованието.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР