Концертите на Тейлър Суифт в американския град Сиатъл генерираха сеизмична

...
Концертите на Тейлър Суифт в американския град Сиатъл генерираха сеизмична
Коментари Харесай

Концерт на Тейлър Суифт предизвика земетресение в Сиатъл

Концертите на Тейлър Суифт в американския град Сиатъл генерираха сеизмична интензивност, еквивалентна на земетресение с магнитуд 2,3, сподели сеизмолог, представен от Би Би Си.

Данните са записани по време на разпродаденото турне на Суифт " Eras " на стадионаLumen Field на 22 и 23 юли.

Сеизмологът Джаки Каплан-Ауербах сподели, че интензивността е породена от почитателите на Суифт или от звуковата система.

Магнитудът на „ Суифт земетресението “ („ Swift Quake “) усъвършенства предходния връх и се оказа двойно по-мощен от този на сходно събитие, провокирано от почитателите на американския футбол през 2011 година Тогава е записано „ Beast Quake “- по време на мач сред Seattle Seahawks и New Orleans Saints.

„ Тогава почитателите на локалния тим избухнаха след впечатляващ тъчдаун на Маршон Линч, по прякор Beast Mode. Силната им реакция беше засечена от същия локален сеизмометър, който регистрира вибрациите от концерта на Суифт “, изясни сеизмологът Джаки Каплан-Ауербах пред CNN.

Концертите в Сиатъл бяха изнесени пред общо 144 000 почитатели за две вечери.

Тейлър Суифт написа за почитателите си в Инстаграм: „ Сиатъл в действителност беше един от обичаните ми уикенди. Благодаря ви за всичко. Всичките овации, викове, скачане, танци, пеене с цялостна мощ. “

Известно е, че музикалните концерти предизвикват сеизмична интензивност и преди, да вземем за пример по време на концерта на Foo Fighters през 2011 година в Нова Зеландия.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР