Концертите на съоснователя на Pink Floyd Роджър Уотърс в Полша

...
Концертите на съоснователя на Pink Floyd Роджър Уотърс в Полша
Коментари Харесай

Нека пее в Москва: Полша изгони съоснователя на Pink Floyd...

Концертите на съоснователя на Pink Floyd Роджър Уотърс в Полша се анулират на фона на недоволството от позицията му за съветската война в Украйна, написа в. " Гардиън ", като се базира на полски медии.

Служител на " Таурон Арена " в Краков, където музикантът трябваше да изнесе два концерта през април 2023 година, заяви, че те към този момент няма да се състоят.

" Live Nation Polska и " Таурон Арена Краков " анулират концерта на Роджър Уотърс ", се споделя в изказване на уредниците, които все още не прецизират повода за анулацията.

В уеб страницата за турнето на изпълнителя към този момент не излизат концертите в Краков, които бяха планувани за 21 и 22 април 2023 година. Това се случва единствено седмица преди общинските съветници в Краков да гласоподават предложение, с което да оповестяват Уотърс за личност нон грата и да изразят своето отвращение от позицията му за войната в Украйна.

Общинският консултант Лукаш Вантух написа в обществените мрежи, че позволяването на „ Роджър Уотърс, открит покровител на Путин, да играе в Краков би било срамно за нашия град " и даде допустима опция: " Нека пее в Москва ".

В началото на месеца Уотърс написа отворено писмо до украинската първа дама Олена Зеленска, в което упреква " крайните националисти " в Украйна, че са " сложили страната ви по пътя към тази пагубна война ".

79-годишният Уотърс подлага на критика и западните сили поради снабдяването на Украйна с оръжия. Той насочи най-строги обвинявания за това към Вашингон и осъди НАТО, че предизвика Русия. Преди месец той упрекна същите западни сили, че " подклаждат огъня " в Украйна и назова американският президент Джо Байдън - " боен нарушител ". 

Това не е първият път, в който английският създател на песни показва мнението си за интернационалната политика. През 2019 година той подлага на критика концерт за набиране на средства за филантропична помощ за Венецуела, като сподели, че това е подкрепяно от Съединени американски щати изпитание да се опетни социалистическото държавно управление на страната.

Шоуто в град Кукута имаше за цел да събере милиони долари за обезпечаване на храна и медикаменти за венецуелците. Скандалът се случи в миг, когато силите за сигурност на страната бяха упрекнати в екзекутирането на десетки хора и случайното задържане на стотици други в границите на акция за наказване на хората, които стачкуват против президента Николас Мадуро.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР