Концертите на Ара Маликян, които трябваше да се проведат от

...
Концертите на Ара Маликян, които трябваше да се проведат от
Коментари Харесай

Концертите на Ара Маликян се отлагат за май |

Концертите на Ара Маликян, които трябваше да се проведат от 12 до 15 март се отсрочват за месец май. Испанският цигулар ще изнесе 7 вместо 3 концерта поради съблюдаване на противоепидемичните ограничения в залите, като ще свири три пъти в София, и по два във Варна и Пловдив.

Новите дати са 18 и 19 май 2021г. – София, зала 1 на НДК, 20 май 2021г. – Варна, ДКЦ и 22 май 2021 година – Пловдив, зала С.И.Л.А.

България се намира в изключителна епидемиологична конюнктура до 30.04.2021 година, а според заповед на здравния министър от 25.11.2020 година е неразрешено провеждането на театрални прояви и концерти, които остават последният бранш, за който важат рестриктивните мерки за действие. Въпреки това, държавните оркестри и сформира работят в несъгласие със заповедта от 25.11.2020 година В продължение на повече от месец, уредникът BG Sound Stage направи всичко допустимо, отправяйки запитвания до всички виновни институции – Министерство на здравеопазването, Министерство на културата, РЗИ, и други, с молба да бъде позволено провеждането на концертите на Ара Маликян у нас при съблюдаване на потенциал от 30 % и всички ограничения. За страдание, без резултат.

Беше получен отговор от министъра на културата Боил Банов, в което се споделя, че разпорежданията на здравния министър би трябвало да се съблюдават и нарушителите подлежат на наказания.

Закупените билети за концертите на Ара Маликян важат за новите дати без презаверка, в сходство с оповестените в интернет страницата на уредника Правила и условия.

Скоро ще бъде обявена съответна информация за разпределението на билетите по дни и часове за съответните зали.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР