Концерт-спектакълът Ритмичното букварче“ ще срещне малчуганите с ударните инструменти на

...
Концерт-спектакълът Ритмичното букварче“ ще срещне малчуганите с ударните инструменти на
Коментари Харесай

Концерт-спектакълът Ритмично букварче“ среща малчуганите с ударните инструменти на 2 юни в Първо студио на БНР

Концерт-спектакълът „ Ритмичното букварче “ ще срещне малчуганите с ударните принадлежности на ХХ в. на 2 юни, събота, от 11.00 ч. в Първо студио на Българското национално радио. В началото на лятната почивка последният концерт за сезона на просветителната поредност „ По следите на гения “ на БНР е отдаден на най-веселите, най-шумните и най-обичаните от децата музикални принадлежности.

Блестящите музиканти от ударната група на Симфоничния оркестър на БНР и възпитаници от Национално музикално учебно заведение „ Любомир Пипков “ са подготвили за децата и техните родители радостна стратегия, с която ще опишат по какъв начин посредством удар всеки предмет може да се трансформира в музикален инструмент и ще показват безкрайните благоприятни условия на перкусиите. Водещата Елена Бозова ще поведе малчуганите в това атрактивно и вълнуващо „ стремително “ странствуване, в което всеки ще има опция да се включи в основаването и прекарването на особено подбраната за него музика.

Концерт-спектакълът „ Ритмично букварче “ е отдаден на 90-годишнината от рождението на основателя на перкусионната школа в България проф. Добри Палиев, а заглавието е заимствано от неговия учебник „ Метроритмичен буквар “. Режисьор и сценарист е Елза Лалева.

Входът е свободен за деца до 12-годишна възраст, а билети за възрастни на цена 10 лева се продават в Рекламно-информационния център на БНР или с предварителна поръчка на [email protected].
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР