Концерт със заглавие Колекция Класика. От Бах до Мориконе, ще

...
Концерт със заглавие Колекция Класика. От Бах до Мориконе, ще
Коментари Харесай

Концерт със заглавие Колекция Класика. От Бах до Мориконе

Концерт със заглавие " Колекция Класика. От Бах до Мориконе ", ще бъде показан на плевенската аудитория на 9-ти февруари. Музикалното събитие е проведено от Народно читалище " Съгласие 1869 " и ще се състои в зала „ Емил Димитров “ в читалището.

Това заяви пред публицисти в пресклуба на Българска телеграфна агенция в Плевен секретарят на НЧ „ Съгласие-1869 “ Мая Паскова, която показа и солистите в концерта.

Това са Гергана Николаева – мецосопран, Зорница Иларионова – цигулка и Георги Черкин – пиано. В концерта " Колекция Класика. От Бах до Мориконе " ще вземат участие още Струнен квинтет от Музикално учебно заведение „ Любомир Пипков “ – София и балет от школата при читалище „ Съгласие-1869 “ – Плевен.



Програмата на концерта ще включва международно известни творби от композитори като Бах и Вивалди, Моцарт, както и „ Фантазия “ на Игор Фролов по тематики от операта „ Порги и Бес “ на Гершуин.

Пред публиката ще бъдат показани още, фрагменти от балета „ Лешникотрошачката “ и „ Валс на цветята “ от П. И. Чайковски, в това число и кино музика от Енио Мориконе.

Почти всички аранжиментиза концерта са дело на Георги Черкин и са направени особено за цигулка, пиано, глас и щрайх-квинтет.

Програмата е конструирана като шоу – театър като концепцията е да се да се сътвори един мост сред поколенията посредством разнообразни типове изкуство.



Проектът ще търпи развиване и ще бъде показан в цялата страна, а за какво не и в чужбина, споделиха главните мотори на работата, Зорница Иларионова и Георги Черкин.

„ Излизаме на сцената в вярата, че ще можем да вдъхновим младите и да пожелаят да станат музиканти. Това е в действителност и нашата задача – да притеглим младежи към магията ма музиката и да видят, че има смисъл в това, да са музиканти “, споделиха Зорница Иларионова и Георги Черкин.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР