Концерт с участието на най-добрите детско-юношески състави от Пловдив ще

...
Концерт с участието на най-добрите детско-юношески състави от Пловдив ще
Коментари Харесай

Благотворителен концерт на деца за Украйна


Концерт с присъединяване на най-хубавите детско-юношески сформира от Пловдив ще разлюлее сцената на Римския стадион в Пловдив на 14 април 2022 от 18:30 ч .

Името на концерта е „ Децата на Пловдив пеят и танцуват за мир “ и в него ще вземат присъединяване деца от детска градина „ Боряна “; ОУ „ Кирил и Методий “; ОУ „ Любен Каравелов “ с фолклорен отбор „ Тракийска младост “; децата от Центъра за поддръжка за личностно развиване – Общински детски комплекс, с присъединяване на вокална група „ Бамбини “, вокално студио „ Синтез “, школата за джаз – балет и художествена гимнастика, Хор на пловдивските момчета „ Стефка Благоева “, ФАФ „ Куклици “; Детска танцова школа при фолклорен отбор „ Тракия “; деца от Украйна и Кристина Жечкова – бесарабска българка от Украйна, участник в „ Гласът на България “, студентка в АМТИИ.

Организатор на събитието е Фондация „ Живите български корени “. Осъществява се с поддръжката на Община Пловдив и общителното домакинство на ОИ „Старинен Пловдив „.

Концертът „ Децата на Пловдив пеят и танцуват за мир “ е с вход свободен и е благотворителен .

В специфичните кутии на място, искащите могат да дарят средства, които ще бъдат употребявани в помощ на образованието на децата на бежанците от Украйна в Пловдив за образуване на обучителен център, набиране на образователни принадлежности, учители, доброволци и други, които да оказват помощ на украинските деца да научат по-леко и по оптимално наличен метод български език и по-лесно да се приспособяват в българската просветителна система.

„ Изкуството е извънреден феномен – страст, чудо, признание, свещенодействие! Изкуството е обмяна на хрумвания, дипломат на същински житейски полезности. То има способността да лекува душите и мозъците ни, да оказва помощ за духовното и човешко израстване. Днес, когато Украйна се бори за своята независимост, Фондация „ Живите български корени “ застава зад мъжете и дамите, които бранят земята си, живота на своя народ, своите корени и обичаи. Съпричастни сме с милионите украински майки, спасяващи живота на най-ценното – децата, намерили заслон надалеч от дом, близки и Родина. С този концерт децата и юношите на Пловдив, посредством своите умения да основават изкуство декларират, че мирът е най-голямата полезност на Земята. Нека се насладим дружно на хубостта на техните танци, песни и музика. И като възрастни, да не забравяме, че МИРЪТ е изискването за щастливо детство, за детските усмивки и детското творчество във всяка страна по света. Елате! Пролет е! Датата е 14 април (четвъртък), дни преди Цветница. Нека с изкуство помогнем на тези, които имат потребност от любов и поддръжка в този момент. Нека отворим сърцата си. Фондация „ Живите български корени “ благодари сърдечно на всички съидейници за отзивчивостта и щедростта! “, споделят от екипа на Фондацията.

Дарения могат да се вършат и по банков път:

Фондация „ ЖИВИТЕ БЪЛГАРСКИ КОРЕНИ ”

E-PAY България BIC: ESPYBGS1, IBAN: BG25 ESPY 4004 0037 6866 19

Основание: поддръжка за Украйна
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР