Концерт с музиката на трима от най-обичаните руски композитори ще

...
Концерт с музиката на трима от най-обичаните руски композитори ще
Коментари Харесай

Най-доброто от руската класика пристига в зала „България“

Концерт с музиката на трима от най-обичаните съветски композитори ще събере на сцената на зала “България ” Софийската филхармония, виртуозния пианист Георги Черкин и световноизвестния диригент Урош Лайовиц на 19 април от 19 ч.

Програмата от цикъла “Руски приказки ” включва интродукция към операта „ Руслан и Людмила ”на Глинка, Рапсодия върху тематика от Паганини на Рахманинов и Симфоничната сюита „ Шехерезада “ на Римски-Корсаков. 

Диригентът Урош Лайовиц от години работи сполучливо със Софийската филхармония и не един път е споделял суперлативи за първия ни оркестър. Неговите гастроли постоянно са будили голям интерес в родната аудитория. С Георги Черкин това ще бъде първата му среща на сцена. Младият български пианист се подрежда измежду най-хубавите в света.

Неговата кариера стартира с клавирен концерт на Рахманинов в зала България със Софийската филхармония и от този момент съветският композитор е измежду най-любимите му.

Билети на цени от 10 до 40 лева към момента се намират на касата на зала " България " и онлайн на Ипей, Тикетсбг и Ивентим.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР