Концерт под надслов “Не на шега!, в Деня на хумора

...
Концерт под надслов “Не на шега!, в Деня на хумора
Коментари Харесай

Концертът „Не на шега“ радва най-малките във Варна в Деня на хумора

Концерт под надпис “Не на смешка! ”, в Деня на хумора и сатирата - 1 април, ще се организира от 11.00 ч. в зала 1 на Фестивалния и конгресен център във Варна, напомня Moreto.net.

Събитието е част от просветителния модул за деца на Международния музикален фестивал „ Варненско лято “, проведен от Община Варна.

В поредицата вземат участие учениците от НУИ „ Добри Христов “ с водеща „ Госпожа Виола “, която е шефът на учебното заведение Румяна Петрова.

В програмата са включени шедьоври от класиката , измежду които са първа част от обичаната „ Малка нощна музика “ на Моцарт в осъществяване на Представителен камерен оркестър на учебното заведение, сантименталната пиеса „ Под слънчевите лъчи “ на Шуман, в осъществяване на Детски струнен квартет „ Фортисимо “, “Фанфар ” на Пърсел, поднесен от Брас квинтет и „ Чардаш “ на Монти, интерпретиран от Младежкия симфоничен оркестър и симфоничната сюита на Густав Холст „ Планетите ”, показана с фрагмента “Юпитер “ в осъществяване също на Младежкия оркестър.

За най-малките фенове ще има и специфична изненада с тяхно присъединяване с осъществяване на пиесата “Пумпал ” . В програмата на концерта са включени още известни пиеси и песни, като „ Ке Са “ в осъществяване на отбор “Виолино ”, „ Хавана “ на Камила Кабейо и “За кой ли път “ от репертоара на Тони Димитрова и Борис Годжунов, изпята от Меги Йорданова и Ивайло Дамянов.

Фолклорът обичайно е част от концертите и ще звучи тракийската ария „ Стано, бяла Стано “ в осъществяване на третокласниците Емилия Кирачена, вокал и Мирослав Янев, дудук, „ Пиринско хоро “ по музика Кирил Трайков, изпълнено от Тамбурашка група и родопската ария ”Надпеват се дребни моми ” в осъществяване на Никол Николова, вокал и Иван Йорданов, каба гайда. Народните танцови обичаи ще изпълнят с сила сцената с „ Мъжка копаница “, хореография Кирил Харалампиев и „ Дайчово хоро “, на което ще се заловен възпитаници от компетентност „ Български танци “.

Учениците от компетентност “Класически танц ” ще блеснат в „ Па де дьо “ от Чайковски в осъществяване на Лазар Мирчев и София Караманова, на рояла Светлана Станчева, и „ История на една обич “ в осъществяване на Младежки симфоничен оркестър. Финалът на този концерт ще бъде с прелестния „ Музикален миг “ от Шуберт.

Билетите са по 5 лева за възрастни, по 2 лева за деца от 7 до 18 години, а входът за най-малките до 6 години е безвъзмезден. Билети от касата и от уеб страницата на Фестивалния комплекс.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР