Концерт на свещи с Jamie McDonald & The Number Nein

...
Концерт на свещи с Jamie McDonald & The Number Nein
Коментари Харесай

Проектът Заслушай се започва с Jamie McDonald & The Number Nein в K.E.B.A. в София

Концерт на свещи с Jamie McDonald & The Number Nein слага началото на поредицата събития " Заслушай се ", които ще предизвикат сетивата с ексцентрични музикални прекарвания на непредвидени места в столицата. Едно от най-шумните в сърцето на София - " K.E.B.A. ", ще се преобрази изцяло на 14 февруари от 20 ч. Светлините ще бъдат изгасени, ще останат единствено проблясващите пламъци на свещите, с цел да може публиката да се заслуша същински в музиката, научи ДУМА от Татяна Павлова, Lampa Collective. Ирландецът Джейми Макдоналд от години твори в България, има няколко албума и може постоянно да бъде засечен в разнообразни столични питейни заведения и културни пространства. Това ще бъде първият лайв на групата в София от над две години, като музикантите са подготвили специфична стратегия от новия си албум, който ще показват на първото издание на " Заслушай се ". 
" С това нетрадиционно прекарване на 14 февруари желаеме да поканим публиката да освободи сетивата си изцяло и да чуе по друг метод музиката. Това ще бъде концерт, отвън всички правила и стандарти, и сме уверени, че ще остане дълго време в съзнанието на ценителите на това изкуство ", разяснява Никул Георгиев от екипа на Lampa Collective.
Концертът на свещи с Jamie McDonald & The Number Nein е първият от поредицата от шест музикални събития на непредвидени места в София. Проектът е озаглавен " Заслушай се " и зад него стои креативният екип от Lampa Collective, който си е сложил амбициозната задача да потопи аудитория и реализатори в необикновена среда, провокираща към нови усещания на музиката и пространствата. Концертите ще се организират един път в месеца на няколко разнообразни местоположения - " К.Е.В.А. ", Ботаническата градина, столична читалня, Дом на киното, Студентски дом и кино " Влайкова ". Те ще оживеят с нов дух и непредвидена идея в разнородни жанрове.
Всяко събитие е със личен план, съчетаващ надарени актьори, особено селекциониран жанров репертоар и място, което се преобразява по този начин, че да предизвика публиката да преоткрие звученето на музиката и ситуацията към себе си.
Част от деянията включват сантиментален лайв на свещи в един от най-оживените питейни заведения на София, имерсивно куатрофонично 360-градусово шоу, концерт с типичен тълкования на паметни кино мелодии в кинозала, пробно клубно дуо в концерт на слушалки, етно музика измежду цветя и фокус върху природата в Ботаническата градина, а тишината в столична библиотека ще бъде нарушена от горещи фламенко китари и танци. 
Мисията на поредицата от музикални събития " Заслушай се " е да разнообрази културната среда в столицата, като предложи нови форми на показване на креативно наличие.
Проектът " Заслушай се " е осъществен с финансовата поддръжка на НФ " Култура " по Програмата за възобновяване и развиване на частни културни организации `22.>
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР