Концерт на Рахманинов и световна премиера на норвежката композиция Зелената

...
Концерт на Рахманинов и световна премиера на норвежката композиция Зелената
Коментари Харесай

Пианистът Кирил Кутин: Всеки музикант трябва да намери своя тон в себе си, тонът, който дава ехо!

Концерт на Рахманинов и международна премиера на норвежката комбинация " Зелената перла " ще прозвучат на следващия ден - 28 юни от 19 ч.,в концерта " Северно зарево " на Симфониета Враца и известния пианист Кирил Кутин. Диригент е маестро Христо Павлов.

Според пианиста, Третият концерт на Рахманинов е Еверест сред творбите за пиано и изисква извънредно майсторство на музиканта. Най-хубавото в живота на музикантите е това, че се занимава с музика, безапелационен е Кутин, който от 17 година работи в Норвегия.

Кирил Кутин сяда зад пианото на 4 години и половина- просто има майка музикант. Има брат близнак, който е цигулар в Китай и провежда учебно заведение за 3000 дребни възпитаници.

И още доста истории от живота на пианиста – от свиренето по 12 ч. дневно, едвам когато се усъвършенстваш, може да работиш с оркестри. Най- сложното е да не се предаваш и да следваш музиката! Да се бориш за музиката. Ние музикантите от дребни сме научени да не се предаваме, изрично декларира в изявлението известният музикант.

Съветът му към всички е:„ Всеки да откри своя звук във себе си, който дава ехтене! За да се случи това, би трябвало да си отворен, да опитваш доста неща и да намериш точната периодичност, която се трансформира дружно с живота и средата “. Най-важното е човек постоянно да търси, продължава размислите си Кутин. Споделя още, че един час след познанството му с врачанския оркестър, към този момент са се родили общи проекти за взаимна работа през 2024 година

Негови другари му споделят, че " вие музикантите имате невероятна мотивация за целия свят към вас, имате доста специфичен мозък и в никакъв случай не се предавате ".

Чуйте още от атачмънта в изявлението му за слушателите на Дарик.

Концертът " Северно зарево " стартира утре- 28 юни в 19 ч. в Градската концертна зала.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР