Концерт на 8 рояла е едно от закриващите събития в

...
Концерт на 8 рояла е едно от закриващите събития в
Коментари Харесай

Изпращат 4 рояла във Варна специално за Концерт на 8 рояла

 " Концерт на 8 рояла " е едно от закриващите събития в програмата на " Пловдив 2019 ", което ще сплоти четирите български града, претенденти за европейска столица на културата. За първи път ще бъде осъществен план с сходен мащаб в България.

Във Варна Маестро Томислав Байнов и неговата звездна групировка " Ансамбъл Байнов " ще закрият турнето си на 23 ноември в Двореца на културата и спорта.

Организаторите дават обещание незабравимо прекарване и тон на международно равнище на варненските фенове на музиката.

Турнето е с изключителна тежест в света на класическата музика и с такава значимост, че компанията " Щайнгребер " /Steingraebеr/ която е водещ производител на рояли, застава зад него, изпращайки 4 от своите рояли в символ на поддръжка. Германската фамилна компания е с над 200-годишна история и дава отговор на най-високия стандарт в своята сфера. Сътрудничеството им с Маестро Байнов, идеолога на плана, датира от десетки години. " За първи път в България ще бъде изпълнена Рапсодия в синьо на Гершуин на няколко рояла. Моята транскрипция на това произведение сме я свирили по целия свят с голям триумф. Сега за първи път ще бъде изпълнена в родината ми. Поласкан съм, че имам и поддръжката на " Щайнгрeбер " ", споделя още той.

Отново за първи път, в Пловдив в зала С. И. Л. А., ще се реализира концерт с 360 градуса видимост. Pоялите ще бъдат особено озвучени, няма да, се разчита единствено на акустичния тон, по този начин всеки един фен ще се наслаждения на концерта по най-хубавия метод.

Диригент на неповторимото събитие е един от огромните наши диригенти - Маестро Григор Паликаров, бележит диригент в Софийската опера, композитор, пианист, учител и член на MENSA, притежател на голям брой национални и интернационалните награди, дирижирал по целия свят.

Пианистите са подбрани всред най-хубавите персонално от Маестро Байнов. Те са от 9 страни на 3 континента. Луиджи Казели е професор в Академията в Болоня. Мери Уу е професор в Хонг- Конг (Chinese University). Зузана Суханова е Магистър Доктор в Братислава. Всички останали музиканти са доценти по пиано в академии, консерватории и университети в своите страни. Мусикалните дейци ще дойдат у нас и стартират подготовки още на 13 ноември и ще започват турнето от ПЛОВДИВ на 16 ноември.

Следват:

СОФИЯ, Зала 1 на НДК – 18 ноември

ВЕЛИКО ТЪРНОВО – ДКС Васил Левски – 21 ноември

ВАРНА – ДКС Варна – 23 ноември

Билетите към този момент са в продажба.

Билети за Варна можете намерите в мрежата на Ивентим, на касите на ДКЦ и Фестивален и конгресен център – Варна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР