Концернът Volkswagen Group ще реши къде да построи новия си

...
Концернът Volkswagen Group ще реши къде да построи новия си
Коментари Харесай

България още е в играта! Ето кога Volkswagen Group взема решението за завода

Концернът Volkswagen Group ще реши къде да построи новия си европейски цех до края на октомври. Това заяви шефът по производството на компанията Skoda - Михаел Олжеклаус, пред Automotive News Europe.

Той добави, че търсенето е стеснено до 3 обекта - два на територията на Турция и един в Европейски Съюз, само че не пожела до уточни за коя страна става дума. Вече е ясно обаче, че това е България, оповестява dnes.bg.

Появиха се първи СНИМКИ на новата Skoda Rapid

Новият цех ще се управлява от Volkswagen, само че в него ще се създават главно модели на Skoda и Seat.

„ Ние доста увеличихме потенциала си през последните няколко години в съществуващите фабрики, само че към този момент в действителност сме претъпкани “, разяснява Олжеклаус.

И добави, че неналичието на спомагателни мощности коства на Skoda към 100 000 продажби през 2018 година Толкова ще бъде и минусът за 2019 година

Изданието добавя, че съгласно последните информации пожеланото място от VW за местонахождение на завода е Турция, само че към момента се разисква и разновидността за България.

В концерна са обезпокоени от високите налози върху по-големите коли в Турция, където моторите с размер до 1,6 литра заемат към 96% от пазара през 2019 година

Правителството на Турция към този момент е провело диалози с немския производител, като се търси решение, с което да не бъдат ощетени и останалите компании, които имат фабрики в страната.

Караниколов: Ще чуем скоро решението на Volkswagen, България е...

Ожеклаус разкри още, че VW Group ще реши кои коли да бъдат създавани в новия цех едвам откакто стане ясно къде ще се намира той.

Окончателното решение за индустриалната гама ще бъде взето през ноември, а фабриката би трябвало да стартира работа през 2023 година

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР