Концернът Калашников, който произвежда 95% от стрелковото оръжие в Русия,

...
Концернът Калашников, който произвежда 95% от стрелковото оръжие в Русия,
Коментари Харесай

Калашников прави своя търговска марка за храни, ваксини и респиратори

Концернът " Калашников ", който създава 95% от стрелковото оръжие в Русия, е подал заявление за регистрация на лична комерсиална марка за храни, ваксини и респиратори. Компанията кандидатства за регистрация на комерсиална марка в три класа от Международната подредба на стоките и услугите (ICGS): фармацевтични артикули, медицински произведения и хранителни артикули, съобщава .  

В исковата молба се показва производството на добавки от протеини, аналгин, глюкоза, консерви от аншоа, джинджифил, фъстъци, артишок, фасул, бульони, конфитюр от джинджифил, гуакамоле, гъби, скариди, свинска мехлем, салати и други артикули. Сред заявените за произвеждане медикаменти и медицински произведения има респиратори, анализатори за идентифициране на бактерии, термометри, спринцовки, роботизирани екзоскелети, рентгенови апарати, съоръжение за разбор на кръвта, лъчева терапия, реанимация и физиотерапия.

Увеличаването на производството на цивилни артикули във военно-промишления комплекс (MIC) е задача, сложена от президента на Руската федерация - до 2025 година делът на високотехнологичните цивилен артикули в общото произвеждане на военно-индустриалния комплекс би трябвало да се усили от 24% на 30%, а до 2030 година - на 50%.

В началото на ноември 2020 година някогашният зам.-министър на превоза Алан Лушников стана притежател на концерна за защита " Калашников ". Лушников купи 75% минус една акция от концерна " Калашников " за милиард рубли. Този пакет принадлежи на Алексей Криворучко, който стана зам.-министър на защитата през юни 2018 година Останалите 25% плюс една акция в " Калашников " принадлежат на държавната корпорация " Ростех ". Държавната корпорация осведоми за утвърждението на договорката и добави, че не възнамерява да продаде акциите на " Калашников ".

Предприятията на концерна " Калашников " създават стрелково оръжие, отдалечено ръководени бойни модули, безпилотни летателни апарати, лодки със особено предопределение и артикули за галактическата промишленост. Продуктите се доставят допълнително от 27 страни по света.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР