Концернът “Еърбъс използва руски суровини - висококачествен и евтин титан.

...
Концернът “Еърбъс използва руски суровини - висококачествен и евтин титан.
Коментари Харесай

Удар под пояса. САЩ решиха да отнемат небето на Европа

Концернът “Еърбъс ” употребява съветски първични материали - първокачествен и на ниска цена исполин. Сега, под натиска на Вашингтон, европейските производители на самолети се отхвърлят от него и търсят други снабдители. Това неизбежно ще докара до по-високи разноски и загуба на конкурентоспособност.

В рамките на месеци

Лекият, здрав и незапалим исполин е от значително значение за производството на мотори и шасита. Русия от дълго време е водещ състезател на този пазар и потвърден снабдител на висококачествени първични материали на налична цена.

“Боинг ” към този момент прекъсна връзките си. Европейският “Еърбъс ”, несъмнено, също не може да избегне това. Освен това, съгласно ръководителя на отдела за защита и космос на компанията Майкъл Шолхорн, това е „ въпрос на месеци, а не на години “.

„ В момента към момента купуваме избран дял от съветския исполин, само че, за благополучие, сме в развой на придобиване на самостоятелност от тези доставки “, сподели Шолхорн пред кореспонденти на годишната конференция на “Еърбъс ” в Мюнхен.

Той означи, че суровините от Русия към този момент не се употребяват в производството на военна техника, само че ще отнеме известно време, с цел да се преведе строителството на цивилни самолети към различни снабдители.

Най-големият производител на исполин в света е “Авизма ”. Според специалисти тази корпорация е осигурявала до 40% от потребностите на “Боинг ” и до 60% от “Еърбъс ”.

Санкции против самите себе си

През юни основният изпълнителен шеф на “Еърбъс ” Гийом Фори на Общото заседание на Международната асоциация за въздушен превоз в Доха прикани за отвод от ембарго върху вноса на метали.

Той беше чут: макар цялата санкционна гняв, към момента няма възбрана.

" И в случай че Русия накаже Запада, като спре доставките на исполин, това може да съсипе “Авизма ”. Това е една от дребното области, в които никоя от страните не се интересува от смяна на настоящето положение на нещата ", твърди Фори.

Той означи, че “Еърбъс ” има ресурс от исполин и титанови елементи за интервал от шест до 12 месеца. Освен това през първата половина на годината се усили вносът от Русия, с цел да се усили стратегическият запас.

Все отново политиката е по-важна от бизнеса. И управлението на европейския тръст през цялото това време се луташе по света в търсене на различни снабдители.

Дефицитът е неминуем

В допълнение към Русия, титанът се създава от Япония, Съединени американски щати, Китай и Казахстан. Проблемът е, че за галактическата промишленост се нуждаете от първокласно качество и единствено осем % от суровините са.

Останалото отива в други области. По-специално, Китай и Казахстан са профилирани в титанов прахуляк и създават доста малко метал, подобаващ за авиацията. Освен това е належащо узаконяване и това е доста комплицирано занимание.

Според Рафаел Данино-Перо, специалист от Френския институт за интернационалните връзки, производителите на самолети разчитат на първо място на Япония. Дефицитът обаче е неминуем.

Перо също по този начин обръща внимание на обстоятелството, че скъсването с Русия значи отвод освен от самия исполин, само че и от обвързваните с него технологии на “Авизма ”, които са високо ценени.

Последици за страните

Изпълнителният шеф на организация “Авиапорт ” Олег Пантелеев споделя, че “Еърбъс ”, несъмнено, ще се извърти. Въпросът е какъв брой ще му коства. „ Вероятно частите от титанови сплави ще нарастнат с 50% “, сподели той.

Що се отнася до “Авизма ”, разширението на локалното произвеждане на самолети ще помогне на предприятието.

Според анализатора на “Финал ” Алексей Калачев “Авизма ” ще получи държавни поръчки. Вероятно ще би трябвало да промени структурата на производството, да развие нови бизнес линии, да търси продажби в други браншове: да вземем за пример в химическата индустрия.

Експертите не изключват “Еърбъс ” да продължи да купува съветски исполин посредством медиатори. Суровините да вземем за пример ще отиват на Изток, а оттова на европейския пазар. Разбира се, със забележителен растеж на цените.

Всичко това заплашва “Еърбъс ” със загуба на конкурентоспособност. “Боинг ” въпреки всичко беше по-малко подвластен от доставки от Русия и по-добре квалифициран за спирането им.

Не бива да забравяме опустошителното влияние върху стопанската система на Европейски Съюз от неотдавна признатия в Съединени американски щати Закон за инфлацията. Данъчните заеми и дотациите дават конкурентно преимущество на американските компании и също по този начин се основава плодородна почва за бизнеса да се реалокира в чужбина от Стария свят.

Еманюел Макрон, който посети Съединени американски щати на държавно посещаване, се надяваше да изглади обстановката. Но той се върна в Париж с празни ръце. Байдън няма да се откаже от проектите си. Бизнесът си е бизнес.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за Youtube канала на новото музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР