Концептуалният проект за създаването на два пилотни зелени затвора в

...
Концептуалният проект за създаването на два пилотни зелени затвора в
Коментари Харесай

Български затвори по модел на Норвегия - ще развиват биоземеделие, ще произвеждат ток

Концептуалният план за основаването на два пилотни " зелени пандиза " в България към този момент е на финалната права. Под съглашението за побратимяване сред българските места за отнемане от независимост в Белене и в Плевен и норвежкият затвор Она, подписи поставиха началниците на трите пандиза.
 
Церемонията се състоя в Кралство Норвегия, покрай гр. Ставангер, където се намира и пандизът, от който България ще черпи директно опит. Фокусът на бъдещите дейности е подложен както върху инфраструктурни ограничения, по този начин и върху обучителни действия за лишените от независимост и личния състав, насочени към придобиване на познания и умения в региона на " екологичната " стопанска система.
 
Норвежката корекционна работа към този момент е интегрирала тези концепции в своите затвори в региона на селското стопанство, биоземеделието, здравословните артикули, потреблението на самоподдържащи се енергийни запаси и основаването на здравословна затворническа среда.
 
Според норвежките сътрудници, екологизацията на пандизите дава опция за основаване на по-ефективни пенитенциарни заведения, в които намаляването на потреблението на сила и ангажирането на лишените от независимост с трудова претовареност, обучение и образование за подготовка за работа в нововъзникващата зелена стопанска система, понижава разноските на финансови и човешки запаси.
 
От българска страна съглашението бе подписано от ст. комисар Стефан Стефанов – шеф на пандиза в Плевен и ст. комисар Павлин Камбуров – шеф на пандиза в Белене, от норвежка – от Лейф Магне Висте – шеф на пандиза Она.
 
На церемонията участваха още отрасловият заместник-министър на правораздаването Георги Николов, основният шеф на Главна дирекция " Изпълнение на наказванията " (ГДИН) гл. комисар Ивайло Йорданов, специалисти от ГДИН и от Норвежката корекционна работа.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР