Концепцията за сигурност ще засегне всички компании, а не само

...
Концепцията за сигурност ще засегне всички компании, а не само
Коментари Харесай

Германия позволи на Huawei да участва в търговете за 5G

Концепцията за сигурност ще засегне всички компании, а освен една

Huawei към този момент може да разпростира своите 5G технологии и в Германия (снимка: Huawei)

Германия възвърне правото на Huawei да взе участие в търгове, свързани с мрежите от пето потомство (5G), откакто по-рано се съобразяваше със Съединени американски щати, които упорстваха пред съдружниците си, че оборудването на китайската компания е рисково за националната сигурност.

Според обява на NPR, управляващите в Германия са разрешили потреблението на 5G съоръжение на Huawei, до момента в който в това време се създава идея за национална сигурност, която ще важи за цялата промишленост, а освен за една компания.

На конференция в Берлин канцлерът Ангела Меркел съобщи: „ Нашият метод не е единствено да изключим една компания или един участник, а по-скоро имаме условия към всички снабдители на тази 5G технология ”.

Според Ян Биндиг, специалист по сигурността на данните и шеф на Bindig Media в Лайпциг, в Германия към този момент има доста специалисти, които могат да проучват софтуера за телекомуникационно съоръжение, употребен в 5G мрежи.

„ Но в никакъв случай не знаете какво ще се случи в бъдеще ”, споделя той. „ Всяка технология е основана на програмен продукт. Например, в случай че излезе актуализация, тогава тя може да промени цялата идея ”.
още по тематиката
Разбира се, Huawei отхвърля всички изказвания на Съединени американски щати за шпионаж. Освен това, с цел да завоюва доверието на немското държавно управление, компанията откри специфична лаборатория в Бон, където чиновниците по сигурността могат да ревизират оборудването й.

Както означи представителят на Huawei в Германия Патрик Бергер, „ концепцията на тази лаборатория е виновният орган за сигурността на информацията в Германия, както и други заинтригувани страни, като самостоятелни инспектори или наши клиенти, да дойдат в тази лаборатория, и, да вземем за пример, да ревизират нашите изходни кодове и да видят, че те не съдържат злонамерени неща ”.

Въпреки обстоятелството, че единната система за сигурност на 5G мрежите в Германия към момента се създава, съмненията против Huawei са отстранени. И това явно няма да остане неусетно в други страни, които също по напътствие на Съединени американски щати отхвърлиха да сътрудничат на китайците.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР