Концепцията за интеграцията на ромския (циганския) етнос от месеци наред

...
Концепцията за интеграцията на ромския (циганския) етнос от месеци наред
Коментари Харесай

Каракачанов не можал да разбере колко пари са отишли за ромска интеграция

Концепцията за интеграцията на ромския (циганския) етнос от месеци наред е обект на публично разискване. Същевременно още в самото начало се появиха изказвания на НПО-та, които твърдяха, че е дискриминационна и антиконституционна, антихуманна и фашистка. Това съобщи вицепремиерът Красимир Каракачанов по време на разискване в Министерски съвет, съобщи БГНЕС.
Министърът на защитата означи още, че макар многото старания, с екипа му не са съумели да съберат тъкмо какъв брой средства са изразходвани за интеграция през последните 10 години . Според Каракачанов, за интервала на настоящия държавен бюджет са изразходвани над 196 млн. лв., а от външни фондове над 618 млн. лв., или общо над 815 млн. лв.. " Ефектът, както виждаме е нулев ", уверен е водачът на Вътрешна македонска революционна организация.
" Многократно обществено призовавах да се каже навръх коя страница, кой ред и дума е такава, само че до момента не съм получил съответен отговор. Според мен и моите сътрудници е видно, че на процедура интеграцията не работи и не дава никакви забележими резултати ", безапелационен е Каракачанов, съгласно който се случва тъкмо противоположното – бедността измежду ромското население се усилва, неграмотността също, процентът на децата, които не посещават учебно заведение, също пораства, криминогенната конюнктура в гетата е напрегната.
Каракачанов показа и статистика за 2018 година. Регистрирани са 251 случая на нападнати полицейски чиновници, над 90% от случаите са осъществени от жители на гета. Само преди три дни стана ясно, че Министерство на вътрешните работи обаче не води статистика дали при убийства има роднинска връзка и каква, като в този момент не е ясно по какъв начин Министерство на вътрешните работи води статистика за закононарушения по етнически симптом. " Чувството на безотговорност и беззакония всички го виждат ", счита вицепремиерът.
В отговор на казаното неговият сътрудник, вицепремиерът Томислав Дончев не се съгласи, че всички пари са отишли за интеграция, тъй като страната няма обществено финансиране на ограничения, които имат явен етнически профил. " Имаме доста ограничения, само че ние даже не знаем етническия профил на ползвателите по простата аргументи, че администрацията не събира данни по етнически симптом . Не можем да отговорим в курс по професионално образование от 100 души са взели участие 26 роми и двама с различен генезис ", поправя Дончев изявлението на Каракачанов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР