Концепцията предвижда и въвеждането на универсален стандарт за безопасна комуникация между автономните

...
Концепцията предвижда и въвеждането на
универсален стандарт за безопасна
комуникация между автономните
Коментари Харесай

Volvo представя нова концепция за автономност 360c

Концепцията планува и въвеждането на универсален стандарт за безопасна комуникация сред самостоятелните превозни средства и останалите участници в движението на пътя

Представете си свят, в който може да пътувате на дълги дистанции, без необходимостта от летища? Свят, в който можете да избегнете задължителните процедури за сигурност, дългите часове чакане, шума и тълпите на аерогарите? Ами ако вместо това имате лична кабина, първа класа, която да ви вземе от у дома и да ви води където пожелаете?

Именно това е визията за бъдещето пътешестване, която Volvo показва през днешния ден, с новата концепция 360с – цялостна визия за автономно, електрическо, обвързвано и безопасно пътешестване.

Концепцията 360с е изградена на визията за напълно автономен, електромобил без шофьор зад кормилото. Акцентът е върху свободата на дизайна, която е възможна благодарение на неналичието на волан и двигател с вътрешно горене и преосмисля традиционното разположение на пътническите седалки в две или три редици.

Концепцията 360с предлага 4 възможности за пътешестване в автономното превозно средство и използването му съответно като спалня, като мобилен офис, като всекидневна и като място за забавление.





„ Бизнесът ще се промени през идващите години и Volvo би трябвало да е водеща фигура в тази смяна “, съобщи Хакан Самуелсон, президент и основен изпълнителен директор на Volvo Cars.

„ Автономното управление ще ни разреши да направим следващата огромна крачка в безопасността, само че също по този начин ще отвори възможност за осъществяване на нови бизнес модели и ще разреши на потребителите да прекарат времето в автомобила си по този начин, както пожелаят “.

Концепцията 360с има упоритостта да се превърне в евентуален съперник на авиокомпаниите и други снабдители на услуги в областта на пътуванията по въздух на къси дистанции. В САЩ например, през миналата година над 740 млн. пасажери са употребили вътрешните полети. Най-натоварените направления, като Ню Йорк – Вашингтон, Хюстън – Далас, Лос Анджелис – Сан Диего, лишават на пътниците повече време за придвижване със аероплан, в сравнение с с автомобил, като се включи превозът до летището, проверките за сигурност и изчакването на полета.

„ Вътрешните полети изглеждат привлекателни на пръв взор, но всъщност не са “, съобщи Мартен Левенстам, старши вицепрезидент по корпоративната стратегия във Volvo Cars.

„ Кабината за спане в 360с разрешава да се насладите на премиум комфорт и умерено пътешестване през нощта и да се разсъните свежи на крайната дестинация “.

Освен разкриването на възможности за нови клиенти, концепцията 360с може да повлияе на бъдещето на пътуването, на инфраструктурата и на екологичния отпечатък на модерното общество. Тя не просто премисля метода, по който хората пътуват, само че и метода, по който поддържат връзка с околните и приятелите си и по какъв начин прекарват времето си в града.

Концепцията 360с е първата крачка към необятна полемика за потенциала на самостоятелните технологии и възможността за фундаментална промяна на обществото по много начини.

„ Когато братята Райт извършват първия следен полет с летателен уред през 1903 година, те не подозират по какъв начин ще наподобява модерното пътуване по въздух години по-късно “, допълни Левенстам.

„ Не знаем какво ще е бъдещето на самостоятелното шофиране, но смятаме, че то ще окаже огромно влияние върху метода, по който хората пътуват, проектират градовете, използват инфраструктурата. Ние гледаме на концепцията 360с като на началото на дискусия и чакаме повече хрумвания и отговори да дойдат, когато натрупаме повече познания “.

Универсален стандарт за връзка на пътя

Автономното ръководство е тясно свързано с сигурността и технологиите от най-ново потомство имат потенциала значително да покачат сигурността по пътищата.

С новата си 360c идея Volvo Cars приканва за въвеждането на нов глобален стандарт за това как автономните транспортни средства да общуват безвредно с всички останали участници в придвижването.

Идеята е автономната технология да бъде въведена постепенно, а не през нощта. В резултат на това самостоятелните транспортни средства без водач зад кормилото ще споделят трафик ситуации с останалите участници в движението. В такива обстановки към този момент няма да е допустимо водачите да осъществяват визуален контакт, с цел да схванат каква е следващата стъпка на останалите участници в придвижването.

Като част от концепцията 360с, инженерите по сигурността във Volvo Cars поемат предизвикателството да разработят и безопасен нов метод за връзка между автономните коли и останалите участници в придвижването. Концепцията включва система от звукови, цветови и други образни сигнали, които да информират водачите за желанията на автономната кола, тъй че във всеки един момент да е изцяло ясно какво ще е следващото й деяние.

*Източник:
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР