Концепцията на кандидата за председател на ВКС е качена на

...
Концепцията на кандидата за председател на ВКС е качена на
Коментари Харесай

Магдалинчев: ВСС е готов за избора на председател на ВКС

Концепцията на претендента за ръководител на Върховен касационен съд е качена на страницата на Висш съдебен съвет повече от месец. Към материалите по отношение на избора има подадени претенции с въпроси от сътрудници магистрати, както и от неправителствени организации. Това сподели Боян Магдалинчев - ръководител на Висш съдебен съвет в предаването " Още от деня " ден преди процедурата по желание на ръководител на Върховен касационен съд.

Той разяснява единствената кандидатура на Галина Захарова за ръководител на Върховен касационен съд.

" Въпросът не е превдварително решен, откакто имаш спор, чуване, мнения и нужда от доказване качествата на претендента. Колегата Захарова е човек с високи професионални качества. Комисията по професионална нравственос одобри, че тя има нужните нравствени качества, с цел да взе участие в избора.Отделно от това всеки член на Висш съдебен съвет има право да се запознае персонално с претендента посредством задаване на въпроси, разясни Магдалинчев.

" Не може да кажа 100% сега, че тя ще бъде определена ", съобщи още Боян Магдалинчев.

Той разяснява още концепцията на новото държавно управление КПКОНПИ да бъде сменена с два нови органа. Според него това е пълномощие на законодателя. Магдалинчев изясни, че до този миг комисията работи и навлиза в нещата.

Критиките към правосъдната власт той разяснява по този начин: " От доста време не престават офанзивите против Висш съдебен съвет. В доста случаи от правосъдната власт зависят доста стопански въпроси и могат да бъдат наранени доста персонални ползи. Интересът е различим в доста случаи. "

" Електронното правораздаване е извънредно комплицирано нещо. Не знам да има друга страна, където електронното правораздаване да е въведено в границите на 3-4 години. В някои страни това продължава 10 години. Нещата там са свързани с смяна на мисленето на хората, с доста средства ", съобщи още ръководителят на Висш съдебен съвет.

Българска национална телевизия 4 ще предава онлайн чуването и избора на ръководител на Върховен касационен съд
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР