Концентрацията на нервно-паралитичното вещество VX (Ви Екс) по кожата на

...
Концентрацията на нервно-паралитичното вещество VX (Ви Екс) по кожата на
Коментари Харесай

Отровата по убития брат на Ким Чен-ун се използва като оръжие за масово унищожаване

Концентрацията на нервно-паралитичното вещество VX (Ви Екс) по кожата на убития в Куала Лумпур севернокореец и брат на водача на КНДР Ким Чен Нам е била 1,4 пъти по-голяма от смъртоносната доза , заяви на правосъдно съвещание по делото за убийството му правосъдният доктор Раджа Субраманиам.

Той уточни, че „ веществото е намерено на лицето на починалия, а концентрацията му е била към 0,2 мг на кг тегло ”. „ Извършените опити демонстрират, че смъртоносната доза е 0,142 мг на кг тегло. По медицински оценки, по кожата на Ким е имало доза, най-малко 1,4 пъти по-голяма от смъртоносната ”, цитира лекаря изданието „ Стрейт таймс ”.

Миналата седмица по време на правосъдно съвещание беше огласено заключението на движимостите лица, че севернокореецът е бил погубен със неразрешеното от интернационалните конвенции нервно-паралитично вещество VX. Свидетели на обвиняването обявиха, че това вещество не се среща в природата и се употребява единствено с една единствена цел – като оръжие за всеобщо заличаване .

Експертизата удостовери, че по облеклата на двете подсъдими млади дами от Виетнам и Индонезия са открити следи от химически детайли, които се употребяват за приемането на VX. Ако виновността им бъде потвърдена, може да получат смъртно наказване посредством обесване .

Ким Чен Нам е по-голям брат на водача на Северна Корея Ким Чен Ун. Той умря на 13 февруари на път за болничното заведение откакто се почувства зле на интернационалното летище в малайзийската столица.

Полицията счита, че към убийството имат отношение още четирима души – севернокорейци, които са напуснали Куала Лумпур в деня на покушението и са в Пхенян. Те са оповестени за интернационално търсене посредством Интерпол.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР