Контрольорите в градския транспорт на София от утре - 20

...
Контрольорите в градския транспорт на София от утре - 20
Коментари Харесай

Контрольорите в софийския транспорт ще продават билети, вместо да глобяват

Контрольорите в градския превоз на София от на следващия ден - 20 март, вместо да глобяват, ще продават билети на пасажерите, които не са си купили авансово. Цената на билета ще е общоприета - 1.60 лева, а не колкото е на наказателния - 30 лева, заяви Центърът за градска подвижност.

Причина за мярката са рестриктивните мерки на изключителното състояние поради ковид и свързаната с това възбрана водачите да продават билети на качващите се пасажери. Част от касите за продажба на билети също са затворени, осведоми общинското дружество.

Контрольорите ще връщат ресто, само че администрацията приканва жителите да си подготвят точната сума, с цел да се избегне размяната на пари. Служителите на общинската компания няма да имат право да продават билети от 30 лв. и да сформират актове до приключване на нуждата от изключителни ограничения.

Контрольорите наложително ще са с маски, ръкавици и очила. " Пазете тях! Пазете и себе си! Молим пасажерите за отговорност и взаимност за осъществяване на ограниченията, съблюдаване на реда и закона в тази обстановка ", се споделя в известието.

В града до 29 март към този момент е анулирана платената синя и зелена зона за паркиране, а улиците са задръстени от коли. Кметът Йорданка Фандъкова прикани през днешния ден жителите да не идват с колите си в центъра, в случай че нямат неотложна работа.
Вчера беше оповестено, че метрото минава на празнично разписание, т.е. интервалите сред влаковете се усилват. Най-натоварените линии на трамваите, рейсовете и тролеите резервират настоящия график, а не толкоз употребените ще се движат по лятното си разписание. Причината е, че децата са в насилствена почивка, а част от компаниите в града също са на отдалечен режим на работа.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Коронавирусът (751)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР