Контролно броене на разписките от машините в 39 избирателни секции

...
Контролно броене на разписките от машините в 39 избирателни секции
Коментари Харесай

От нашите пратеници в Мадрид: Няма грешки при контролното броене на разписките от машините

Контролно преброяване на разписките от машините в 39 изборни секции зад граница. Една от тях е в посолството ни в Мадрид.

Точно в 20.00 ч. испанско време, откакто бе разгласен краят на изборния ден, бяха тествани първо двете машини в секцията, която е определена с решение на ЦИК, с цел да се ревизира дали броят на хартиените изрезки в кутията, пуснати от гласоподавателите, дава отговор на броя на тези гласоподаватели по листата от машината.

" Извадихме първо протоколите от машините, по-късно отворихме кутиите, кутиите бяха отворени от ръководителя на комисията, в наличието на всички преброихме бюлетините, участваха и покровители, и безусловно дава отговор на това, което машината ни е дала като резултат. Както за броя на бюлетините, по този начин и за всяка партия, няма никаква неточност ", изясни зам.-председателят на СиК.

Сега се завършва инспекцията и с втората машина, прави се обработка на протоколите и се завършва.

Както и през целия ден всичко в Мадрид протече без проблем, няма никакви сигнали за нарушавания в границите на целия избирателен ден. Имаше дребни проблеми с машините при започване на деня, които бяха позволени бързо.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР