Контролиращите личности невинаги осъзнават, че са такива. Ако имате поредица

...
Контролиращите личности невинаги осъзнават, че са такива. Ако имате поредица
Коментари Харесай

Ако имате мания за контрол, това ще убие връзката ви

Контролиращите персони не всеки път осъзнават, че са такива. Ако имате поредност от провалени връзки, повода може да е в манията ви за надзор. Чувствате се решителни, усещате, че знаете всичко и мислите по верния метод. Виждате по какъв начин сътрудникът ви има непрекъсната потребност от насоки и препоръки. Опитвате се да му внушите малко разсъдък, да го накарате да мисли по верния метод.
Изглежда, че той все не схваща какво се желае от него. Появяват се спорове, а вие сте твърдо уверени в правотата си, без да се замисляте за непознатата позиция. Продължавате да настоявате и в последна сметка нещата стигат още веднъж до своя нещастлив край.
Изобщо не разбирате по какъв начин е допустимо той да не ви е признателен за препоръките и насоките, които му давате, а да продължава да се опъва и да работи по собствен метод. Той даже наподобява раздразним и стартира да ви назовава „ контролиращ фанатик “. Вие, несъмнено, отричате това с всички вероятни причини, само че истината може да е точно такава.
Кои са някои от най-забележителните признаци, че сте фанатик на тематика надзор?
1. Страхувате се от пострадване, от неуспех, от занемаряване.
2. Вие сте перфекционист във всичко, което вършиме. Чувствате се провалени, в случай че не изпипате всичко до най-малкия подробност както в работата, по този начин и в персоналния си живот.
3. Имате боязън от занемаряване. Не можете да понесете мисълта да ви изоставят. Вие самите рядко предприемате крачка да напуснете сътрудник, макар че не се чувствате добре с него.
Ако тези избрания ви характеризират и в случай че до момента не сте осъзнали, че имате проблем с желанието за управление на колегата, време е да разберете по какъв начин контролиращите персони убиват връзките си.

1. Контролът унищожава интимността.
Вашите подбуди може да са доброжелателни, само че стремежът да контролирате всичко в живота на колегата си и живота ви като двойка последователно ще го отблъсне. Той ще се отдръпне, ще се затвори прочувствено, ще се държи дистанцирано, а това ще рефлектира и върху интимния ви и половия ви живот.

2. Партньорът ви ще заеме отбранителна позиция.
Спомнете си последния път, когато сте се опитвали да обясните на колегата си какво неправилно нещо е направил или по какъв начин не е мислел вярно в дадена обстановка. Направили сте го с вярата той да си вземе поука и да се превъзпита, тъй че идващият да не повтаря същите неточности. И вместо той да го направи, че и да ви е признателен за това, той е заел отбранителна позиция. Започнал е да пази гледната си точка, да се отдръпва от вас, а даже да ви атакува. Как е допустимо това? Възможно е и е естествена реакция на човек, който пази себе си и гледната си точка от различен човек, който се пробва да го управлява и да се постанова.

3. Партньорът ви е афектиран.
Вие си мислите, че му помагате, а той ви се наскърбява. Дразните се какъв брой незадълбочено гледа на нещата и по какъв начин се държи като дете пред майка си, вместо да схване правотата ви. В връзките обаче рядко има безспорна справедливост. Всичко е въпрос на позиция, полезности, визия и показа. Ако не спрете да налагате единствено вашите показа за това по какъв начин би трябвало да се случват нещата, ще продължите да жънете неуспехи в любовта до безспир.

4. Вие не вярвате на никого.
Проблемите с доверието са доста присъщи за контролиращите персони. Те считат, че единствено те са прави, че знаят всичко, че другите непрекъснато ги лъжат. Страхувате се от провали, по тази причина предпочитате да разчитате на себе си, като в същото време „ дърпате конците “ и на колегата си, тъй че и той да работи като вас.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР