Контролирано спиране на първи блок на румънската АЕЦ в град

...
Контролирано спиране на първи блок на румънската АЕЦ в град
Коментари Харесай

Контролирано спряха първи блок на румънската АЕЦ в Черна вода

Контролирано прекъсване на първи блок на румънската АЕЦ в град Черна вода е била осъществена в неделя сутринта поради нередовност в една от системите на централата, заяви компанията " Нуклеарелектрика " (Nuclearelectrica).
Според известието на компанията повредата е в една от софтуерните системи. Блокът ще бъде пуснат незабавно след довеждане докрай на ремонтните работи. По предварителни оценки прекъсването на реактора ще продължи две денонощия, оповестиха от " Нуклеарелектрика ", представена от ТАСС.
Няколко часа по-късно известие последва други, в което се споделя, че мощността на втория блок ще бъда понижена на половина в идния интервал.
" Намаляването на мощността на втори блок провокирано от нуждата да бъде сменен лагер в мотор на кондензатната помпа в класическата (неядрената) част на централата ", се споделя текста.
" Намаляването на мощността до 55% е належащо за прекъсване на оборудването с цел да бъде осъществен ремонтът. През това време блокът ще бъде включен в националната енергийна система и мощността му ще бъде 300 мегавата ". Предполагаемата дълготрайност на намаляването на мощността е към 16 часа до постигане на номиналните индикатори, се отбелязва в документа, съобщи БГНЕС.
Според изказването на компанията работата няма да окаже отрицателно влияние върху личния състав, популацията и околната среда.
" Нуклеарелектрика " е оператор на двата блока на единствената румънска АЕЦ и на цех за произвеждане на нуклеарно горива в град Питещ.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР