Контролираната от републиканците комисия по вътрешния правилник одобри резолюция, разрешаваща

...
Контролираната от републиканците комисия по вътрешния правилник одобри резолюция, разрешаваща
Коментари Харесай

Конгресът на САЩ разреши да се разследва президентът Байдън

Контролираната от републиканците комисия по вътрешния устав утвърди резолюция, разрешаваща по-нататъшни следствия за импийчмънт на президента Джо Байдън, демонстрират резултатите от гласуването, съобщи РИА.

Комисията поддържа самодейността с девет гласа против четири. Резолюцията подрежда на комисиите по бюджет, контрол и правораздаване да продължат следствието на Байдън и членовете на фамилията му, с цел да дефинират

дали има задоволително учредения за импийчмънт на президента.

„ След като следствието за импийчмънт бъде формализирано, трите комисии, които проверяват въпроса, ще имат по-големи пълномощия за налагане на приканване в съда, належащо за откриване на всички обстоятелства “, сподели водачът на болшинството в Камарата на представителите Стив Скализ.

Разследване в Камарата на представителите против американския президент стартира по решение на някогашния ръководител Кевин Маккарти, който скоро беше отхвърлен от поста. Маккарти започва процедурата, заобикаляйки гласуването, което на този стадий не е належащо.

Комисията за контрол и отчетност на Камарата на представителите на Съединени американски щати

проверява хипотетичното присъединяване на американския водач в бизнес покупко-продажбите на негови родственици,

за които се твърди, че са злоупотребявали с държавната му позиция за облага по целия свят.

Призовката за сина на президента, Хънтър Байдън, беше издадена от конгресмена републиканец и ръководител на Комитета за контрол Джеймс Комър.

Законодателите на Съединени американски щати имат право да приканват очевидци на чувания в Конгреса, неявяването при такава призовка може да докара до правни последствия и да се смята за пренебрежение към властта.

 

 
 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР