Контролираната от демократите Камара на представителите на САЩ прие в

...
Контролираната от демократите Камара на представителите на САЩ прие в
Коментари Харесай

Конгресът на САЩ одобри 1.7 трилиона долара федерално финансиране. 44.9 млрд. са за Украйна


Контролираната от демократите Камара на представителите на Съединени американски щати одобри в петък законопроекта за държавно финансиране на стойност 1,66 трилиона $, който обезпечава рекордно военно финансиране и изпращане на незабавна помощ на Украйна. Гласуването стана факт часове преди крайния период в среднощ, оповестява Ройтерс.

" Този законопроект е още едно доказателство, че републиканците и демократите могат да се обединят, с цел да дадат резултати в интерес на американския народ, и чакам с неспокойствие двупартиен прогрес през идната година ", разяснява президентът Джо Байдън, който следва да подпише законопроектът.

Ден по-рано той беше признат и от Сената. Без гласуването на финансирането за федералните организации държавното управление трябваше да стартира да редуцира чиновници и услуги от среднощ в петък.

Отпуснатите от Конгреса на Съединени американски щати средства включват 858 милиарда $ за Министерството на защитата по отношение на 740 милиарда $ предходната година. Около 800 милиарда $ ще бъдат избрани за редица невоенни стратегии. Украйна ще получи 44,9 милиарда $ нова незабавна помощ от Съединени американски щати. 27 милиарда $ са за жертвите на естествени бедствия.

Новата помощ за украинската опозиция беше призната два дни след визитата на украинския президент Володимир Зеленски във Вашингтон, по време на което той се срещна с и прикани Конгреса на страната да не стопира.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР