Контролиран взрив излезе извън контрол и за малко не причини

...
Контролиран взрив излезе извън контрол и за малко не причини
Коментари Харесай

Дъжд от камъни и много щети: Контролиран взрив излезе извън контрол в село Ребърково

Контролиран гърмеж излезе отвън надзор и за малко не аргументи покруса. Близо 20 къщи и две коли бяха наранени при детонация за почистване на терен от интернационалния път Е-79 до село Ребърково.

Взривните действия са осъществявани в сектора сред Мездра и Люти дол. Хората в селото описват, че никой не ги е уведомил за гърмежа. Когато детонациите стартират, дъжд от камъни пада върху част от селото.

След гърмежа в понеделник следобяд канара пробива покрива на къщата на семейство Петкови. За шанс, вътре не е имало хора. „ Пада през тавана върху леглото ”, сподели Ваньо Петков.

Хората в селото описват, че никой не ги е предизвестил за гърмежа. От месеци над селото се строи пътят Люти дол – Мездра. „ Не е обикновено и е малко безконтролно ”, безапелационен е Петков.

Кметът на Ребърково научил за гърмежите единствено минути преди да се случат. „ Разбрах 20 минути преди този момент. Служител на Контрол на общоопасните средства (звено в МВР) беше отделил региона и уведомил притежателите на първите къщи ”, уточни Петър Петков.

С провали по колата се разминават Латинка и мъжът ѝ. „ Имаше доста мощен екот. Помислих си, че къщата ни ще падне. Когато излязох на улицата, видях, че има камъни ”, описа дамата.

„ Щетите ще бъдат поети от компанията, която прави взривните действия. Вече е направен протокол ”, увери кметът на Ребърково.

От Министерство на вътрешните работи обявиха за NOVA, че оповестението и обезопасяването са обвързване на компанията реализатор. От АПИ също изпратиха позиция: „ Изпълнителят има застраховка за случаи на произшествия и вреди, нанесени на трети лица. Установено е, че към 15 къщи са със счупени керемиди, а 2 автомобила – със счупени стъкла. Предприемат се нужните ограничения за премахване на всички нанесени вреди за сметка на строителя ”, обясниха за NOVA от Агенция „ Пътна инфраструктура ”.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР