Контролиран взрив излезе извън контрол и причини щети на около

...
Контролиран взрив излезе извън контрол и причини щети на около
Коментари Харесай

Дъжд от камъни: Контролиран взрив нанесе щети на 15 къщи в Ребърково

Контролиран гърмеж излезе отвън надзор и аргументи вреди на към 15 къщи и две коли. Инцидентът е станал при почистване на терен от интернационалния път Е-79 до село Ребърково, заяви Нова телевизия.

Взривните действия са осъществявани в сектора сред Мездра и Люти дол. Експлозиите в понеделник следобяд предизвикали дъжд от камъни върху част от селото.

По думите на жителите на Ребърково никой не ги е уведомил за взривните действия.

Самият кмет пък научил за тях единствено минути преди да се случат. " Разбрах 20 минути преди този момент. Служител на Контрол на общоопасните средства (звено в МВР) беше отделил региона и уведомил притежателите на първите къщи ", изясни Петър Петков.

Щетите ще бъдат поети от компанията, която прави взривните действия, увери кметът.

От Министерство на вътрешните работи акцентират, че оповестението и обезопасяването са обвързване на компанията реализатор. От Агенция " Пътна инфраструктура " също излязоха с позиция по проблема:

" Изпълнителят има застраховка за случаи на произшествия и вреди, нанесени на трети лица. Установено е, че към 15 къщи са със счупени керемиди, а 2 автомобила - със счупени стъкла. Предприемат се нужните ограничения за премахване на всички нанесени вреди за сметка на строителя. "
 Глобяват компаниите, ремонтирали пътя
Глобяват компаниите, ремонтирали пътя " Ребърково-Лютидол-Ботевград "

Изграждането продължава, били отстранили откритите дефекти
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР