Контролът върху службите е лакмус за това доколко страната ни

...
Контролът върху службите е лакмус за това доколко страната ни
Коментари Харесай

Ако Пеевски, Борисов и Гешев бяха импресионисти

Контролът върху службите е лакмус за това до каква степен страната ни е демократична. Той би трябвало да се реализира по законовия ред и да не обслужва мафията. Как е сега? Пеевски и Гешев управляват всичко - въпросът само е кой отвън Гешев има повече власт за надзор и къде е позициониран Бойко Борисов. И при първия опит да бъде разследвано противозаконното подслушване, реагират. Тъпо, несъмнено. Но те единствено по този начин си могат.
В случая просто прокуратурата викнала " на среща " шефовете на ДАНС и ГДБОП. Този вид срещи, всички знаем, респектират малко или доста. И тъй като Триглавата ламя от години употребява единствено такива похвати, всеки е наясно какво значи да бъдеш почетен по този метод. Значи да си мълчиш, да си налягаш парцалите и да не смееш да се противопоставяш.
Как другояче може да се дефинира това, с изключение на като заплашване и задръстване на усти? Неслучайно преди време един политик назова Министерство на вътрешните работи " министерство на всичките работи ". Всичко в страната стартира и свършва с това ведомство, тъй като там са тайните, там са слушалките, там се държат в бойна подготвеност и бухалките, които са по принцип за мафиотите, само че на процедура се употребяват против всевъзможни хора.
Ако Пеевски и Гешев бяха импресионисти, биха показали най-малко малко фикция. И нямаше да привикват шефовете на служби два дни след назначението им и незабавно след разгласяването на противозаконни подслушвания на политици. Сега никого не могат да убедят в противоположното - че не е имало подслушване или че е било законно. Няма и кой да им повярва, че прокуратурата ей-тъй, за бон звук е викнала двамата основни шефове.
 Бойко Рашков за акцията в ГДНП: Прокуратурата се намесва в работата на Министерство на вътрешните работи и в политическата битка в страната Бойко Рашков за акцията в ГДНП: Прокуратурата се намесва в работата на Министерство на вътрешните работи и в политическата битка в страната
Служебният вътрешен министър Бойко Рашков удостовери пред уеб страницата bird.bg, че в министерството текат обиски и претърсвания. " Онзи ден подп...
Уви, безграничното главозамайване върви ръка за ръка с наглостта. Само безгранично безочлив вид, добрал се до високи държавни равнища, би си разрешил първо нелегално да подслушва и второ - да заплашва проверяващите това подслушване.
Схемата е доста обикновена и заради това - лесна за осъществяване от човеци със зависимости или просто негодни за друга работа. Викат се съответните шефове, дава им се задача и в случай че се извърши, оцеляват. Ако ли не - намират им цаката. Тази система е в сходно плачевно положение от години и по никакъв начин не е чудно, че Бойко Рашков си навлече толкоз яд. Квиченето е все по-силно и изходът е единствено един - да се постави завършек на използването на службите като бухалки.
От години за незаконосъобразно потребление на СРС-та , в това число против магистрати. Някои от тях даже са завели каузи, осъдили са страната, а компенсациите се заплащат от нас, данъкоплатците.
Засега има една политическа реакция и тя е от " Демократична България ". Коментарът на Христо Иванов и Атанас Атанасов беше във връзка думите на служебния министър на вътрешните работи Бойко Рашков, че прокурори привикват чиновници, натоварени с инспекцията на абсурда с подслушването на опозиционни политици. Според двамата политици желанието на Пеевски, Борисов и Гешев е да не разрешат да излезе нескрито истината за злоупотребата с Министерство на вътрешните работи и службите.
Всичко това се случва след интервенция на прокуратурата в късните часове във вторник, когато началникът на бранш " Културно-исторически полезности " в ГДНП Ангел Папалезов бе упрекнат в присъединяване в проведена незаконна група. Според Христо Иванов тази акция " ще бъде маскирана като дейности във връзка с хора на Черепа ". И никой не може да каже дали в тази ситуация тази " дегизировка " няма да почива на основите на истина - въпросът обаче е за какво в този момент, дали чак в този момент държавното обвиняване е схванало.
 Бойко Рашков: Борисов има безспорен имунитет, тъй като има основния прокурор Бойко Рашков: Борисов има безспорен имунитет, тъй като има основния прокурор
„ Г-н Борисов няма съображение да се притеснява, че някой ще го задържи под стража. На него не му е нужен имунитет на национален предс...
Изглежда, че Триглавата ламя се пробва да резервира контрола си върху службите . А вярата, че страната по времето на Борисов се управляваше тъкмо по този модел - заплашване и държане в директно послушание на хората, виновни за сигурността, прилагане на държавен запас за следене на съперници и прочие, става все по-силна.
Моментът да се пресече тази процедура е пристигнал. Не единствено анкетна комисия в идващото Народно заседание, само че и тотална проверка на подозрителните случаи - ето това би трябвало да се случи. Но с цел да се осъществя, първо е нужна героизъм. Нужно е да изчезне страхът, насаждан три мандата.
Ако въпросните служби се управляват от доблестни мъже, това ще стане.
Ако на тези постове стоят страхливци, допускащи да ги употребяват, нищо няма да се промени, с изключение на имената на държащите бухалката.
 Автор: Евелина Гечева
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР