Контролът от страна на държавата е ежедневен, заявяват от компаниятаПричината

...
Контролът от страна на държавата е ежедневен, заявяват от компаниятаПричината
Коментари Харесай

„Лукойл“ ще съди България за уронен имидж

Контролът от страна на страната е всекидневен, декларират от компанията
Причината са думи на Кирил Петков, че ще вкарат назад контрола на “Росенец ”

Концесията е за 35 години

“Лукойл Нефтохим Бургас ” има намерение да се обърне към съда за отбрана на своята делова известност. “Голословните обвинявания от страна на представители на някои политически партии и парламентарни обединявания могат да се отразят отрицателно върху имиджа на марката и репутацията на нашата компания, която множеството от нейните служащи и чиновници, клиенти и снабдители не престават да смятат за един от най-хубавите работодатели, сътрудници и клиенти в Европейския съюз ”. Това се показва в публична позиция на акционерното сдружение откакто в сряда в Народното събрание съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков заяви, че ще бъде импортирано предложение “за вкарване назад на контрола на пристанище “Росенец ”.
От акционерното сдружение обявиха, че всички обществено отправени обвинявания в контрабанда и други нарушавания на територията на пристанищен терминал “Росенец ” не дават отговор на действителността.

“Лукойл Нефтохим Бургас ” АД постоянно и напълно е изпълнявало уговорките си по концесионния контракт, подписан с България през 2011 година за период от 35 година, и не вижда учредения за неговото анулиране, декларират от сдружението. Контролът, реализиран от държавните институции, е всекидневен - от идване на танкера със суровина до отплаването му, претрупан с нефтопродукти, гласи формалната позиция на компанията.

От там допълват, че цялото отчитане на входящите и изходящите петрол и нефтопродукти на всички стадии се прави посредством автоматизирани измервателни системи, които са свързани и в действително време предават данни непосредствено на митническите управляващи. В сходство с условията на Закона за акцизите и данъчните хранилища от декември 2020 година е конфигурирано непрекъснато видеонаблюдение, в съгласие и признато от митническите органи.

Повод за реакцията на компанията е и решението на парламентарната икономическа комисия, която одобри законодателна смяна за в къси периоди концесията за “Росенец ” да бъде развалена и пристанището да мине под контрола на Държавно дружество “Пристанищна инфраструктура ”.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР