Контролът над Маринка - град в Източна Украйна, почти разрушен

...
Контролът над Маринка - град в Източна Украйна, почти разрушен
Коментари Харесай

Контролът над Маринка - Зеленски признава, че напредъкът е бавен

Контролът над Маринка - град в Източна Украйна, съвсем опустошен след над година сражения, остава неразбираем, оповестява " Ройтерс ".

Според неофициални данни съветските сили са постигнали известни облаги.

 

Повечето разкази за Маринка, намиращ се югозападно от следения от Русия регионален център Донецк, го разказват като призрачен град на фона на ежедневните отчети за украински сили, защитаващи разнообразни области. Някога град с 10 000 поданици, през днешния ден в него не са останали цивилни.

Генералният щаб на Украйна заяви, че съветските сили несполучливо са пробвали да настъпят към селата покрай Маринка, само че посочи нищо за придвижването на войски в границите на самия град.

Руското министерство на защитата не загатва града в отчетите си.

 

Неофициалният съветски блогър Рибар се базира на фотография, публикувана в обществените мрежи, на която се вижда как руски сили издигат националното знаме в югозападната част на града. По негови думи украинските сили задържат контрола над други елементи на Маринка.

" Въпреки това, в случай че информацията за придвижването на съветските войски на юг е точна, отстъплението на врага е въпрос на малко време ", отбелязва той.

Украински консуматори в обществените мрежи потвърдиха напредъка на Русия, само че цитираха бойци, които отхвърлят войските на Москва да управляват целия град.

 

" Руснаците завладяват Маринка от март 2022 година ", гласи обява в блога на DeepState. " Маринка е в руини повече от година ".

От средата на октомври съветските сили, фокусирани върху Източна Украйна, атакуват град Авдеевка, на 40 км северно от Маринка. Украйна твърди, че нейните сили управляват Авдеевка, макар че нито една постройка не е останала непокътната.

 

В изказване по националната телевизия украинският боен представител Володимир Фитио не загатна нито Маринка, нито Авдеевка, само че съобщи, че съветските сили подхващат офанзиви в доста браншове от 1000-километровата фронтова линия.

 

По негови думи украинските сили са облъснали офанзиви покрай Купянск - североизточен регион, високомерен от Русия след нахлуването ѝ през февруари 2022 година, само че отвоюван от украинските войски преди година.

Украинските сили си върнаха някои територии предходната година при навлизане на североизток, само че контраофанзивата, почнала на изток и юг през юни, реализира дребен прогрес.

 

Президентът Володимир Зеленски признава, че напредъкът е муден, но отхвърля всяка визия, че войната е в задънена улица.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР