Контролът на пазара на горивата, за който говори премиера е

...
Контролът на пазара на горивата, за който говори премиера е
Коментари Харесай

Търговци на горива са в готовност за протестни действия

Контролът на пазара на горивата, за който приказва премиера е малко просрочен. Вносителите подчертаваха, че Законът за горивата ще бори сивата стопанска система, само че никой не уточни къде се генерира тя. Това съобщи Симо Симов от Националното съдружие на търговците и превозвачите на горива (НСТПГ) в ефира на БТВ.

„ Сивата стопанска система не е при нас. Тя не се търси вярно. Ние сме толкоз осветени, че няма накъде повече. От самото начало желаеме да се срещнем с представители на сектора, само че никой не ни е търсил “, това сподели Дойчин Иванов, представител на дребните търговци на горива.

„ От внасянето на закона господин Емил Димитров се пробва да манипулира, употребявайки нас. Основните проблеми са други, а не изискваните 20 000 лв. банкова гаранция. Има мощно ограничаване по какъв начин можеш да оперираш със законно закупените горива “, съобщи Симов. "Благодарение на министъра на стопанската система бяхме чути и ние ".

„ С този закон убиваш един частен бизнес, с цел да дадеш късмет на различен частен бизнес. Това е казус “, добави той.

„ Има неща, които би трябвало да се преразгледат и да се вземат поради и нашите претенции. Ние сме доста по-отдавна на пазара. Поддържаме по-ниски цени на бензиностанциите в селата, тъй като хората са по-бедни. Явно това пречи “, разяснява Иванов.

Той предвижда, че до една година цените ще набъбнат с един лев и предизвести, че монополът ще докара до това. Освен това счита, че хората ще излязат по улиците. Ние сме в протестна подготвеност, пък сподели Иванов.

„ Надяваме се, че ще надделее разсъдъкът и законът ще бъде върнат за ремонт “, споделиха още представителите на дребните търговци на горива.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР