Контраразузнавателната служба на Русия обяви, че е арестувала 106 привърженици

...
Контраразузнавателната служба на Русия обяви, че е арестувала 106 привърженици
Коментари Харесай

Русия арестува украински неонацисти, Киев отрича връзка с тях

Контраразузнавателната работа на Русия разгласи, че е арестувала 106 последователи на, както я назова, украинска неонацистка младежка група, която била възнамерявала офанзиви и всеобщи убийства , добавяйки към дълъг лист с евентуални точки на възпламеняване сред двете страни, осведоми " Ройтерс ".

Федералната работа за сигурност (ФСБ) посочи, че групата " Култ на фанатиците към убийството " била основана от украинец под патронажа на украинските специфични служби .
 Европейски Съюз
Европейски Съюз " в режим на въздържане " изследва възможни наказания против Русия поради Украйна

Днес обаче нямало да бъдат взети решения

Украинската работа за сигурност СБУ отхвърли това, като увери пред " Ройтерс ", че нямала никаква роля в тази ситуация и е фокусирана върху контраразузнаването в Украйна . Все още няма коментар от украинското държавно управление.

В изказването си ФСБ посочи, че е направила арести в 37 от над 80-те района на Русия и че двама от арестуваните били възнамерявали да атакуван просветителни институции .

Русия насочи вълна от враждебна изразителност към Киев през последните седмици, откакто Украйна, Съединени американски щати и западните столици показаха опасения по отношение на скупчването на съветски войски покрай Украйна и опцията за инвазия.
 Руснаците натрупат отмалялост от война с повишаване на военното напрежение с Украйна
Руснаците натрупат отмалялост от война с повишаване на военното напрежение с Украйна

Натрупването на войски не е единствено обръщение към Киев и сътрудниците от НАТО, а Путин показва мощ и пред родната аудитория

Москва отхвърли да възнамерява офанзива и упрекна Украйна и НАТО за разпалване на напрежението, като изиска уверения от предвождания от Съединени американски щати алианс, че няма да даде участие на Киев.

Вашингтон разгласи, че счита, че Русия може да възнамерява да употребява хипотетични " провокации " от Украйна, с цел да оправдае военна експанзия. Миналия месец Украйна упрекна Русия, че стои зад хипотетичен скрит план за прелом против президента Володимир Зеленски, което Кремъл отхвърли.
 Нобеловият лауреат Муратов: За Кремъл войната с Украйна е действителна опция
Нобеловият лауреат Муратов: За Кремъл войната с Украйна е действителна опция

Активно се стартира тази концепция...
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР