Контрапротест срещу незаконните блокади на пътни артерии в столицата се

...
Контрапротест срещу незаконните блокади на пътни артерии в столицата се
Коментари Харесай

Контрапротест и подписка срещу блокадите на кръстовища в София

Контрапротест против " противозаконните блокади на пътни артерии в столицата " се организира довечера в градинката на площад „ Възраждане “ до Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР).

Организаторите, един от които е Георги Флоров, оповестиха, че това е кротичък митинг и против " поругаването на държавни знаци и публични здания, насилието над дами, деца и български жители от така наречен протестиращи “, заяви bTV.

В момента тече събирането на подписка, с която недоволните жители ще желаят информация от Столична дирекция на вътрешните работи до каква степен е законно блокирането на кръстовища. Ако не е, те ще изискват ограничения за предотвратяването им и унищожаване на палатковите лагери.

За по-малко от денонощие контрапротестиращите са събрали 5000 подписа, като петицията е оповестена и в интернет, а искащите да я поддържат могат да се разпишат и пред постройката на полицията, съобщи БНР.

Марияна Дочева, различен от организаторките, разяснява:

" Личното ми мероприятие е проведено от господин Веселин Георгиев и е подкрепено от група жители от Facebook групата " Не поддържам митинга ". Жалбата беше подписана от над 5000 индивида единствено за 24 часа. Ние като жители желаеме възобновяване на нашите конституционни и цивилен права. Искаме да можем да живеем към този момент обикновено ".

Хората се оповестиха и за спокойно протичане на антиправителствените митинги - без ескалация и без принуждение.

Междувременно в 43-ия ден на неодобрение против ръководещите и основния прокурор, и довечера протестиращи се събраха пред Министерски съвет и по-късно ще поемат на обичайното си шествие. Не е ясно дали считат да блокират отново кръстовището на Ситняково, където преди дни беше потрошена колата на жена, която опитат да премине дружно с двете си деца и съпруги си през блокадата.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР