Контраофанзивата на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) ще започне през

...
Контраофанзивата на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) ще започне през
Коментари Харесай

Киев иска да хвърли в настъплението си 50 хиляди бойци

Контраофанзивата на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) ще стартира през май, оповестява New York Times (NYT), базирайки се на Пентагона. Според изданието 12 нови бригади на въоръжените сили на Украйна - към 50 хиляди военнослужещи - ще бъдат подготвени за пердах до края на април.

По-рано американските медии оповестиха, че тъкмо в този миг ще стартира " общото контранастъпление " на Киев. Но съгласно NYT въоръжените сили към момента не са подготвени заради дефицит на муниции.

Досега украинските военни са организирали нови офанзиви с дронове на територията на Руската федерация, в това число опит за поразяване на заливите на Севастопол и Подмосковието.

В понеделник вечер украинските военноморски дронове се пробваха да нанесат удар по базата на съветския Черноморски флот (ЧФ) в Севастопол.

Почти ден след изключителната обстановка съветското министерство на защитата съобщи, че офанзивите са осъществени „ от акваторията на пристанището на Одеса, предопределено за осъществяване на „ Черноморската самодейност “ за експорт на украинско зърно. А това „ заплашва ново удължение на зърнената договорка след 18 май “.

Както се оказва, Москва се готви военно да пази ползите си в Черно море. Според Черноморския флот във вторник " екипажите на огромни десантни кораби (БДК) " Ямал ", " Цезар Куников " и " Орск " са провели обучение по слагане на минни полета в един от морските полигони ".

Според изискванията на учението „ екипажите на БДК направиха слагането на образователни морски мини по маршрутите на вероятните дейности на силите на въображаемия съперник “. Очевидно по този метод те чакат да обезвреждат опасността за Черноморския флот от украинските военноморски дронове.

Ще бъде доста по-трудно да се защитим от дронове от въздуха. Според съветски медии единствено за последното денонощие в разнообразни елементи на Московска област са открити три аварирали квадрокоптера с видеокамери.

Без да се брои фактът, че през това време два дрона Mugin-5 Pro нападнаха нефтено хранилище в Ровенки (ЛНР), вследствие на което беше развален един контейнер. А в Белгородска област украински дрон нападна (макар и без последствия) клетъчна кула в село Красное, градски регион Шебекински.

„ Атака с морски и въздушни дронове против обекти на Черноморския флот към този момент е имало повече от един път. И тези бойни дейности приказват за сериозността на желанията на Киев да стартира нахлуване против Крим “, сподели за „ НГ “ боен специалист, полковник от оставка Николай Шулгин.

„ Но не по-малко рискови могат да бъдат ударите на противников безпилотни летателни апарати (БЛА) в дълбините на съветска територия ", съобщи полковникът.

Експертът обърна внимание на обстоятелството, че един от трите БПЛА, открити покрай столицата, е открит „ единствено на 4 км близо до мястото на злополуката на украинския безпилотен аероплан UJ-22 Airborne с експлозиви в региона на Богородск покрай Ногинск, където също така към градинските уреди са ситуирани значими съветски военни уреди.

Медиите оповестиха, че в понеделник различен незнаен квадрокоптер също е паднал на територията на Московската петролна рафинерия (НПЗ) в Капотня, като той е бил без експлозиви.

„ Рафинерията към този момент е значим стратегически обект. Този цех е най-големият в Европа и появяването на дрон там е сигнал за пробуждане “, сподели Шулгин.

Според специалиста „ потреблението на БПЛА в Московска област има за цел не толкоз да нанесе вреди на някакви обекти, едвам сътвори суматоха измежду популацията “, а може би задачата е „ да насърчи управлението на съветското министерство “ на защитата да изтегли част от съветските системи за противовъздушна защита от зоната на спора, с цел да укрепи защитата на столицата “.

Военният специалист, полковник в оставка Владимир Попов свързва дейното потребление на безпилотни самолети за нанасяне на удари по територията на Руската федерация с проблемите, които Киев имаше при подготовката на контранастъплението, което се оповестява и в западните медии.

„ Украинската войска изстрелва хиляди артилерийски снаряди дневно в опит да задържи Бахмут с ритъм, който американски и европейски чиновници споделят, че е недопустим и може да заплаши идната атака “, написа New York Times в своя материал.

Медиите цитират и думите на депутата от Върховната Рада Александра Устинова, че „ Киев се надяваше да стартира контранастъпление през април, само че заради дефицит на оръжие то трябваше да бъде отсрочено за неопределен срок “.

Темата за боеприпасите тези дни се дискутира и в Европейския съюз. На срещата на върха на външните министри на Европейски Съюз на 25 април ръководителят на европейската дипломация Жозеп Борел по-специално сподели, че Европейски Съюз ще показа обещания проект за закупуване на 1 милион муниции за Украйна през идващите дни, като признава разликите по този въпрос и разногласията сред страните членки на Европейски Съюз.

„ Целта от един милион е към момента доста надалеч, а артилерийските снаряди, доставени в Киев, са единствено десетки хиляди “, отбелязва Европейски Съюз.

Говорейки за доставката на муниции от Европейски Съюз за въоръжените сили на Украйна, Борел сподели, че цифрите „ се трансформират от ден дневно “: „ Но е ясно, че първата линия на работа, т.е. прехвърлянето на муниции от военните запаси на страните-членки на Европейски Съюз, до момента е довел най-вече до доставка на ракети - хиляди ракети, доставени на Украйна ".

" По отношение на снарядите цифрите не доближават равнището, което бихме желали Кулеба и аз (украинският външен министър Дмитрий Кулеба. – „ Н. Г. “). Несъмнено е ", сподели още Борел.

Според Борел Европейски Съюз ще усили доставките на муниции за въоръжените сили на Украйна и „ до края на май ще се работи за доставяне на техните въоръжени сили от запасите на страните-членки на Европейски Съюз от складовете на техните армии. Все още има запаси в тази посока. ”

Според Владимир Попов думите на Борел за " края на май " като краен период за привършване на доставките на муниции индиректно демонстрират, че в този миг Киев може да стартира контранастъпление.

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР