Контраофанзивата на Въоръжените сили на Украйна върви по план, увери

...
Контраофанзивата на Въоръжените сили на Украйна върви по план, увери
Коментари Харесай

Ген. Сирски: Контраофанзивата на ВСУ върви по план

Контраофанзивата на Въоръжените сили на Украйна върви по проект, увери командващият Сухопътните войски на страната военачалник Александър Сирски в изявление за американския ефирен канал ABC News, съобщи.

За разлика от главнокомандващия ВСУ Валерий Залужний, Сирски отхвърли Западът да тласка Киев към офанзиви.

" Всички желаеме да реализираме резултат, към този момент всичко върви съгласно проектите, които са направени и утвърдени. Бих го нарекъл натурален развой на реализиране на нашата победа без напън от който и да било “, разяснява украинският военачалник.

По думите му " съперникът понася 8 или даже 10 пъти повече загуби, изключително във връзка с броя на починалите военнослужещи “.

Освен това Сирски изрази убеденост, че Украйна ще освободи Бахмут.

Коментар пред американския ефирен канал даде и Александър Търнавски, пълководец на Таврийската оперативно-стратегическа формация войски, която води нахлуване на юг. Според него обстановката там е " постоянна “, а " главното е, че Украйна към момента не е употребила цялостния си капацитет “. Той обаче призна и за загуба на военна техника.

" Руснаците целеустремено удрят западна техника. Опитват се да унищожат колкото се може повече техника. Това е приоритет за тях “, увери генералът.

Според украинските командири задачата на контранастъплението е да се изтощят съветските сили и да бъде реализиран пробив, към който по-късно да бъдат ориентирани главните сили.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР