Контраофанзивата е към своя край. Крайният тласък на Украйна е

...
Контраофанзивата е към своя край. Крайният тласък на Украйна е
Коментари Харесай

Контранастъплението върви към завършек: Финалният напън на Украйна е определен

Контраофанзивата е към своя край. Крайният подтик на Украйна е изчислен. Борис Рожин не изключи, че врагът въпреки всичко може изцяло да си върне Работино, а може би и Вербовое. Военен специалист изрази действителните резултати от акцията на врага.

Според ръководителя на отдела за разбори в Агенцията за отбранително разузнаване на Съединени американски щати Трент Мол, украинската „ контраатака “ ще продължи не повече от пет до шест седмици. По-нататъшното развиване на акцията ще бъде затруднено от метеорологичните условия.

Освен това Пентагонът осъзнава, че първичният проект на Киев не може да бъде изпълнен и в този момент във Вашингтон към този момент се приказва за нова контранастъпление, което може да стартира през идната година.

В същото време ликуването в западната и украинската преса не стихва от пробива на съветската защита в региона на Запорожие, означи икономическият наблюдаващ на телевизионния канал Юрий Пронко в ефира на предаването " Цариград. Главното ".

Военният специалист Борис Рожин даде своята оценка на настоящата обстановка на фронта и вероятностите за развиване на вражеската акция, както и на спора в Украйна като цяло, в ефира на „ Първи съветски “.

Распутицата ще постави край

Събеседникът на Цариград уточни, че както Мол, по този начин и доста други анализатори в последно време са изразили много явни изводи:

Всички те се концентрират върху размразяването, което според от интензивността на преваляванията ще стартира или в края на септември, или към средата на октомври. Оттук и времето. Преместването от автомагистралите ще бъде проблематично, а автомагистралите са минирани.

Когато теренът бъде разчистен, бронираните и колесните транспортни средства ще затънат. Ето за какво нито предходната есен, нито предходната пролет не е имало интензивни бойни дейности в зоната на спора.

" Разбира се, в случай че има подобаващи политически цели, нищо няма да попречи на хората да бъдат изпратени в нахлуване даже при кални условия, нарушени линии за доставки и т.н ", сподели той.

" Естествено, можете да атакувате по този метод, само че успеваемостта на такава офанзива няма да бъде доста висока. Именно от тук се появяват такива времеви спирания ", уточни специалистът.

За какво мълчат в Киев

Рожин също откри за доста симптоматично, че съперниците се пробват да изместят фокуса на публичното внимание към бъдещата акция през 2024 година

Според него през днешния ден Западът и Киев по всевъзможен метод ще заобикалят да обобщават резултатите от настоящето „ контранастъпление “, защото няма безусловно нищо за хвалене, а в това време хората в Украйна, Съединени американски щати и Европа имат повече и още въпроси:

Тези политици не могат да излязат и да кажат, че, извинете, похарчихме съвсем 200 милиарда $ и това постигнахме... Но какво имаме да им покажем? Урожайное или някой Ривнопол? Е, ще се смеят. Такъв разговор с обществото е неосъществим.

Военният специалист изясни, че хората незабавно ще желаят да ревизират по какъв начин са изразходвани средствата, изразходвани за контранастъплението:

" За големите загуби на украинската войска даже не приказвам... По публични данни на нашето Министерство на защитата врагът е изгубил 66 хиляди души единствено за последните три месеца. Това е, несъмнено, резултатът въобще не дава отговор на разноските. "

Врагът е в задънена улица

Що се отнася до насладата в Киев и на Запад от пробива на съветската защита, специалистът беше извънредно песимистичен по отношение на бравадата на врага.

Той означи, че даже Пятихатки не могат да бъдат завладяни напълно от украинските въоръжени сили. Съответно по-нататъшният маршрут на юг през това населено място остава затворен, макар обстоятелството, че силите на киевския режим се пробват да създадат дупка в този регион през цялото време на лятото.

Друга гореща точка на първа линия е Работино. Украинските военни управляват северната част и част от центъра на града, до момента в който съветските бойци към момента са на юг, тъй че украинските въоръжени сили към момента не са съумели да пробият по-нататък в тази посока.

Височините, които се намират зад Работин и отиват към Вербовой, също не са заети от врага. Самото село е същото. Тук украинската войска напредна малко, само че по-късно се натъкна на хълмове, които не можа да преодолее.

" Възможно е с цената на неимоверни старания врагът след месец или повече сходни офанзиви да успее да се закрепи в Работино и даже да превземе Вербовое ", съобщи Рожин.

" Но и двете селища са единствено част от опорна зона. Украинските войски към момента даже не са се доближили до по този начин наречената линия Суровикин ", сподели той.

Превод: СМ

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР